Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Göteborg stänger verksamheten

Göteborg stad stänger ner så mycket som möjligt inför stormen och vill att all personal som kan åker hem. Föräldrar uppmanas hämta sina barn tidigare på förskolorna och färdtjänsten vill att resenärerna avbokar så långt det går.

På Göteborgs stads informationssida Vårt Göteborg har kommunen just lagt ut information till göteborgarna med anledning av stormen som väntas under eftermiddagen och kvällen.

Uppmaningen till göteborgarna är att ta sig hem och hålla sig inne. Utemöbler, studsmattor och andra lösa föremål ska plockas in och Göteborgs stad går även ut med en stark rekommendation till samtliga fritidsverksamheter att stänga från klockan 16.

- Vi vill också att alla anställda som kan ska ta sig hem i god tid, säger Kjell Foss, kommunikationsstrateg på stadsledningskontoret.

Flera förskolor har också ringt runt till föräldrarna och bett dem att komma och hämta sina barn tidigare.

Det väntade ovädret har just nu klass 3-varning. Det gör att risken för högt vattenstånd, med avstängda broar och viadukter som följd, är stor.

- Vi tror också att det kan bli störningar i kollektivtrafiken, säger Kjell Foss.

Färdtjänsten har uppmanat alla sina kunder att avboka resor som inte är absolut nödvändiga och i stället hålla sig hemma under eftermiddagen och kvällen.

Representanter för Göteborgs stad har under eftermiddagen haft möte med Länsstyrelsen och SMHI för att gå igenom beredskapen inför stormen.

Göteborgs stad uppmanar allmänheten att följa utvecklingen och påminner om att "Mycket extremt väder väntas som kan innebära stor fara för allmänheten och mycket stora störningar i viktiga samhällsfunktioner."

Även Chalmers har beslutat att ställa in all undervisning för samtliga studenter och lärare från klockan 15. Dessutom rekommenderar man alla anställda att lämna arbetsplatsen från och med klockan 15 för att kunna ta sig hem i god tid.

Mest läst