Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Svenska mässan

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Göteborg i centrum för urinläckage

  När världsexpertisen på urinläckage ska samlas på kongress väljer man Göteborg . Det slår klart sedan Glasgow och Paris fått rejält på tafsen.

  Om tre år möts globens främsta experter och forskare på inkontinens, urinläckage, för en världskongress på Svenska Mässan i Göteborg.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  För att utse värdstad för spetsforskarnas årliga stormöte lät deras organisation ICS medlemmarna rösta om vad den medicinska världskonferensen ska äga rum.

  Den kampen vann Göteborg i ren utklassningsstil. Staden fick nästan hälften av rösterna och nästan lika många som konkurrenterna Glasgow och Paris tillsammans.

  Enligt Göteborg & C0 var framstående forskning på Sahlgrenska akademin, stöd från näringslivet och en bra presentationsfilm som avgjorde omröstningen.

  - Efter att nio kandidater hade ansökt så valdes tre ut som fick presentera sig själva på webbsidan med en liten film. Och den filmen som visar upp Göteborg tror jag blev avgörande, säger Ian Milsom, professor på Sahlgrenska akademin och blivande ordförande för världskongressen 2019.

  Milsom tillägger:

  - Göteborg är en bra kongresstad och forskningen som bedrivs här och i resten av Sverige är framstående.

  Inkontinens, eller urinläckage, är ett stort problem som drabbar en halv miljard människor i hela världen. En gång om året samlas världens forskarelit på området för att utbyta kunskap.

  ICS står för International Continence Society.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.