Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Göteborg har fått nytt femstjärnigt hotell

Göteborg har fått ett nytt femstjärnigt hotell. Det är Upper House i Gothia Towers som tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen. Klassificeringen innebär ett steg mot den internationella marknaden som ska dra trafik till staden.

Nu är inte Elite Plaza Hotel ensamma längre i Göteborg om att kalla sig femstjärnigt.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Vi är jättestolta. Det här har varit en utmaning och ambition sedan vi öppnade förra året, säger Gothia Towers försäljnings- och marknadsföringsdirektör Anna-Carin Rasmusson.

Det är Svensk Klassificering som bedömer hotell i Sverige. Granskningen görs utifrån 270 kriterier. För att nå den högsta rankingen krävs bland annat en reception som är öppen dygnet runt, ett urval av kuddar, room-service dygnets alla timmar och stryk- och tvättservice samma dag. Upper House granskades i höstas och i januari i år.

Enligt Anna-Carin Rasmusson kan klassificeringen vara direkt avgörande när arrangörer bestämmer var mässor, konferenser och event ska hållas, både nationella och internationella arrangemang:

- Det vi erbjuder är en produkt som lever upp till högt fastställda krav. I sin tur innebär det att vi kan bidra till att dra trafik till Göteborg och sätta staden på Europakartan.

Anna-Carin Rasmusson säger också att Upper House inte bara har stora evenemang som kunder.

- Vår målgrupp är bred. Bland dessa finns även privatpersoner som vill unna sig lite extra, exempelvis när de firar bröllopsdag.

I Sverige finns det ytterligare tre femstjärniga hotell: Grand Hotel, Stockholm, Sigtuna Stads Hotell, Sigtuna och Nobis Hotel, Stockholm.

Mest läst