Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1
Christen Press var tvåa i allsvenskans skytteliga.

Göteborg FC tappar sin bästa målskytt

Amerikanskan Christen Press kommer inte överens med Göteborgs FC och lämnar klubben. Däremot stannar Olivia Schough.

Champions League-kvartsfinalisten Kopparberg Göteborg blir av med sin bästa målskytt, amerikanska landslagsanfallaren Christen Press. 23-åringen, som slutade tvåa i den allsvenska skytteligan bakom Malmös Anja Mittag, lämnar GFC redan efter en säsong.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Ett tufft avbräck för seriefyran, som 2012 vann Svenska cupen för andra året i rad. Skälet är dock enkelt: Press, som spelar i USA:s landslag, skulle – mitt under allsvenska säsongen – kunna lämna Göteborg för att delta på landslagsläger utanför Fifas stipulerade datum.

Det gick Göteborg inte med på.

- Det är givetvis tråkigt att förlora en målskytt av Press kaliber men vi har valt att prioritera klubben och laget först i detta läget och tittar nu på andra förslag, säger sportchefen Lasse Svensson.

Frågan är dock hur man ersätter en 17-målsskytt. Enligt vad GP erfar letar klubben ersättare i första hand i England och Norge.

- Jag kan inte ge dig några namn, säger Lasse Svensson.

Nyuttagna landslagsspelaren Olivia Schough har däremot bestämt sig för att stanna i Göteborg FC – trots erbjudanden från flera allsvenska konkurrenter.

Mest läst