Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1
Christen Press var tvåa i allsvenskans skytteliga.

Göteborg FC tappar sin bästa målskytt

Amerikanskan Christen Press kommer inte överens med Göteborgs FC och lämnar klubben. Däremot stannar Olivia Schough.

Champions League-kvartsfinalisten Kopparberg Göteborg blir av med sin bästa målskytt, amerikanska landslagsanfallaren Christen Press. 23-åringen, som slutade tvåa i den allsvenska skytteligan bakom Malmös Anja Mittag, lämnar GFC redan efter en säsong.

Ett tufft avbräck för seriefyran, som 2012 vann Svenska cupen för andra året i rad. Skälet är dock enkelt: Press, som spelar i USA:s landslag, skulle – mitt under allsvenska säsongen – kunna lämna Göteborg för att delta på landslagsläger utanför Fifas stipulerade datum.

Det gick Göteborg inte med på.

- Det är givetvis tråkigt att förlora en målskytt av Press kaliber men vi har valt att prioritera klubben och laget först i detta läget och tittar nu på andra förslag, säger sportchefen Lasse Svensson.

Frågan är dock hur man ersätter en 17-målsskytt. Enligt vad GP erfar letar klubben ersättare i första hand i England och Norge.

- Jag kan inte ge dig några namn, säger Lasse Svensson.

Nyuttagna landslagsspelaren Olivia Schough har däremot bestämt sig för att stanna i Göteborg FC – trots erbjudanden från flera allsvenska konkurrenter.

Mest läst