Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
737588.jpg
Anita Asante i sin gamla klubbtröja - Arsenals. I dag möter hon sina gamla klubbkamrater med nya lagelt GFC.

Göteborg förlorade mot Arsenal

Lisa Ek såg till att Göteborg tog ledningen - men Arsenal har vänt och vunnit. "Tror aldrig Göteborg mött ett bättre lag", säger GP:s reporter Marie Thomasson på plats.

- Vi möter en stor klubb, men jag tror vi kan överraska, sa Göteborgs Anita Asante inför kvartsfinalen mot Arsenla (start 15.30).

Men det var Göteborg FC som tog ledningen.
GP:s reporter på plats - Marie Thomasson rapporterade:
"Det var en riktig frispakrfräckis i den nionde minuten. Frisparken ställde hela Arsenals försvar då Lisa Ek beslutade sig för att slå en snabb frispark."

Hemmalaget hämtade sig ganska snabbt och kvitteringen kom
i den 24:e minuten genom Jordan Nobbs.
1-1 i halvtid:
"Arsenal spelar fint och har ett riktigt bra passningsspel. Göteborg satsar på långbollar mot Christin Press. Frågan är om Göteborg någonsin mött ett bättre lag", säger GP:s reporter efter 45 spelade minuter.

Andra halvlek:
I den 73:e minuten får Arsenal straff då Marlene Sjöberg fäller Kim Litle.
3-1 kom sju minuter senare:
"Mönsteranfall av Arsenal, Ellen White gjorde målet", säger GP:s reporter på plats.

Ställningen just nu: Arsenal-Göteborg 3-1.

Mer text kommer.

Inför dagens match - läs texten här:

GFC:s nyförvärv Anita Asante, som har Arsenal som moderklubb, är förstås den som vet mest om dagens motstånd. Efter spel i WPS-ligan är hon nu tillbaka i London, i Göteborgsdräkt.

- Det blir en stor match för mig. Att få vara här igen och spela för vänner och familj och för alla fans som har följt mig genom åren, säger hon när hon slagit sig ner i en soffa på GFC:s hotell i London.

Några mil utanför stan ligger Boreham Wood där matchen i dag spelas. Arenan verkar mindre än Valhalla, sett till publikkapacitet. Inte ett spår syns av Champions League och ingen har en aning om vad det är för Göteborgslag som ska komma hit.

Vid entrén kör en ensam gubbe kör med en grästrimmer. Men han gör inte fint för den här matchen, utanför Boreham Wood FC:s nästa hemmamatch på fredag.

Ett par mil bort tornar Emirates upp sig. En helt annan värld, jämfört med den ”Hem till gården”-kuliss som omger damernas Champions League.

Men, Anita Asante berättar ändå att damfotbollen är på stark frammarsch i England.

- Stora satsningar görs. Det är nog den största sporten för kvinnor nu. Och damerna i Arsenal har haft stort stöd av herrarnas verksamhet under en lång tid. De flesta Arsenalspelare kan få kombinera fotbollen med ett jobb inom den stora organisationen.

Den jättelika världen visade sig under Göteborgs träning, som genomfördes på Arsenals träningsanläggning. På en av de planer Wenger och company brukar hålla till på. Där mattan är som en golfgreen och säkerheten hög, trots att A-laget, de stora stjärnorna, inte är där.

I Arsenals damlag finns också gott om stjärnor. Asante räknar upp en hel hög. Först Kelly Smith, nyförvärvet som kom till klubben bara för ett par dagar sedan men som nu missar matchen.

- Men det finns många fler också. Det är ett väldigt bra lag med stor erfarenhet av det här, säger Asante.

Tror du att Arsenal kan underskatta er?

- Ja, absolut. Vi är nog rätt okända för dem och jag tror vi kan överraska dem. Det kommer bli en väldigt spännande match.

Mest läst