Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Fyrspannstävlingar mitt i centrala Göteborg

I september kommer att SM i körning att avgöras i Göteborg. Men det är inte bara på Ullevi som tävlingarna kommer att avgöras. Ett delmoment planeras att gå igenom centrala Göteborg upp till Slottsskogen.

Tävlingarna avgörs mellan den 8 och 11 september. Enligt ett pressmeddelande är det första gången sedan VM i Stockholm 1990 som en körtävling avgörs mitt innne i en storstad.

"Det är alltid roligt att kunna presentera ett helt nytt evenemang på Nordens största arena Ullevi. SM-tävlingarna blir också ett viktigt genrep inför EM i ridsport som genomförs på arenan i slutet av augusti 2017. Det blir ett ypperligt tillfälle att finslipa vår organisation, logistik och arenautformning, säger Lotta Nibell, vd på Got Event i ett pressmeddelande.

Disciplinerna i SM är fyrspann, par och enbet för häst och ponny. Dressyren och precisionsmomentet genomförs inne på Ullevi. Maratonprovet kommer att vara än mer publikfirande. Det planeras nämligen att gå genom centrala Göteborg till Slottsskogen.

"Att använda staden som evenemangsarena är också spännande och ger evenemanget en extra dimension. Det blir extra roligt när vi kan bjuda göteborgaren på högklassig ridsport mitt inne i centrala Göteborg", menar Lotta Nibell.

EM i körning för fyrspann ingår i EM 2017 i Göteborg tillsammans med EM i hoppning och dressyr.

Fakta: Sportkörning

Körningen har tre delprov - dressyr, maraton och precision.

I dressyren körs ett givet program i gångarterna skritt och trav, för enbet även i galopp.

Maratonprovet påminner om fälttävlans uthållighetsprov.

Det avslutande precisionsprovet körs längs en given bana mellan koner med fyllda plastbollar på toppen.

Mest läst