Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Fyra tjejer övernattade på Ica efter vad

Fyra tjejer tillbringade natten inne i en Ica Maxi-butik i Göteborg efter vadslagning om 500 kronor.

Polisen larmades vid sextiden på tisdagsmorgonen om att fyra flickor, 14 och 15 år gamla, påträffats inne i den låsta Ica-butiken.

Flickorna var vid gott mod och de mycket överraskade föräldrarna tillkallades för att hämta upp dem.

- De har sett en grej på Youtube och så blev det vadslagning om att göra det här och de gick in och gömde sig bland toarullarna, berättar Christer Melvinsson, närpolis i Torslanda.

Inspirerade av ett Youtubeklipp, där två pojkar stannar över natten i en annan butik, har alltså flickorna övernattat i lokalen. Men de har inte rört än mindre stulit något. Förmodligen har de hållit sig i stort sett stilla hela natten för att undvika att det rörelsekänsliga larmet från att gå igång.

Christer Melvinsson gissar att de lurat föräldrarna genom att säga att de sover över hos någon av de andra flickorna och därför har ingen saknat dem under natten.

När polisen kontaktade föräldrarna på morgonen blev de rejält uppskrämda.

- Föräldrarna är riktigt gramse på dem, jag hörde något om en skidresa som blivit inställd. Men grejen är ju att de är misstänkta för brott nu, då är några inte ens straffmyndiga.

Polisen är skyldig att upprätta anmälan och brottsbeskrivningen är olaga intrång, men det kan komma att ändras.

Vad den leder till är också oklart, Melvinsson är just på väg till butiken för att diskutera saken.

- Eftersom flickorna lyckats med detta tror jag att Ica kommer att kräva att polisen gör en utredning. Det kan ju inte vara så att man måste söka genom butiken med hund varje kväll men kanske kan man se över rutinerna.

Melvinsson betraktar det hela som ett busstreck, men påpekar samtidigt att det kunde ha eskalerat till något annat. Om flickorna exempelvis triggat varandra att gå längre och längre.

- Det är vanliga tjejer som inte gjort något illa innan, sedan kommer de på det här. Vadslagningen gällde visst 500 kronor.

Mest läst