Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

grafik Thailand olycka ny

Fyra svenskar döda i Thailand

Fyra svenska ungdomar har omkommit i en trafikolycka i Thailand, uppger svensk polis.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det är två kvinnor och två män i dryga 20-årsåldern som har omkommit i en trafikolycka i Phuket.

Olyckan inträffade när de var på väg mellan Patong i Phuket och Koh Tao, uppger Hallandspolisen i ett pressmeddelande. Alla fyra kommer från Varberg och anhöriga är underrättade.

Den svåra olyckan inträffade när svenskarna var på väg i en bil från Patong i Phuket till Koh Tao på onsdagsmorgonen thailändsk tid.

-De mötte en lastbil som kom över på fel sida av vägen och krockade med minibussen, säger Camilla Åkesson Lindblom vid UD:s presstjänst.

Förutom svenskarna färdades en chaufför i olycksbilen. Även han ska ha omkommit i olyckan.

Efter kollisionen, där de fyra svenskarna och deras chaufför dödades, flydde lastbilens förare från platsen, uppger thailändsk medier.

Kollisionen beskrivs som väldigt kraftig och de fem ska ha omkommit omedelbart.

Olyckan inträffade klockan sju på morgonen lokal tid norr om Phuket.

I Varberg håller kyrkan öppet för den som vill prata om det som hänt. Kommunen har också aktiverat sin posom-grupp, det vill säga gruppen för psykiskt och socialt omhändertagande.

-Vi har gjort bedömningen att det kan finnas ett behov av den i det här läget, säger Anneli Westling, sammankallande för posom-gruppen, till TT.

Ett tiotal personer finns till hands för stödsamtal, och utöver det kommunens sociala jour.

Turkiet, USA och Thailand är de turistländer som hade flest svenska skadeärenden både 2009 och 2010, enligt SOS International.
De följs närmast av Spanien, Kanarieöarna och Cypern.
Totalt hade SOS International förra året 28 912 ärenden med svenskar utomlands. Mer än hälften (58,6 procent) gällde sjukdomsfall.
SOS International hanterar årligen cirka 400 000 skadeärenden, har 650 medarbetare som tillsammans behärskar över 30 språk och ägs bland annat av nordiska försäkringsbolag.
Källa: SOS International (TT)

Mest läst