Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Ny_security5.jpg

Fyra årstider på Landvetter

Gappio, byrå i Göteborg, har flyttat in de fyra årstiderna på Landvetter flygplats.

Göteborgsbyrån Gappio fick redan 2010 i uppdrag att skapa en lokal atmosfär på Göteborg Landvetter Airport i samband med en omfattande ombyggnation. Idén som presenterades var på temat årstiderna – med lokal atmosfär. Nu ska konceptet spridas till fler av Swedavias flygplatser, bland annat Luleå och Arlanda T5.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

De fyra årstiderna inspirerade Gappio och benade ut fyra så kallade känsloområden: incheckningen, säkerhetskontrollen, airside och ankomst. Tanken var att skapa en atmosfär där kunden uppfattar ett flöde, en helhet. Årstidstemat är tänkt att förstärka positiva känslor och dämpa de negativa.

- När vi började prata om hur man kan minska bruset i incheckningshallen kom jag att tänka på offpiståkning i Österrike, berättar Annika Larsson, cd på Gappio, i en kommentar.

Så blev det vinter i incheckningshallen och de övriga tre årstiderna på resterande delar. Årstider parade med lokal känsla och företagskultur.

Den första stora ombyggnaden är klar i säkerhetskontrollen. Nu har Våren kommit till säkerhetskontrollen, som präglas av lugn, en lounge-liknande miljö.

Mest läst