Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Ny_security5.jpg

Fyra årstider på Landvetter

Gappio, byrå i Göteborg, har flyttat in de fyra årstiderna på Landvetter flygplats.

Göteborgsbyrån Gappio fick redan 2010 i uppdrag att skapa en lokal atmosfär på Göteborg Landvetter Airport i samband med en omfattande ombyggnation. Idén som presenterades var på temat årstiderna – med lokal atmosfär. Nu ska konceptet spridas till fler av Swedavias flygplatser, bland annat Luleå och Arlanda T5.

De fyra årstiderna inspirerade Gappio och benade ut fyra så kallade känsloområden: incheckningen, säkerhetskontrollen, airside och ankomst. Tanken var att skapa en atmosfär där kunden uppfattar ett flöde, en helhet. Årstidstemat är tänkt att förstärka positiva känslor och dämpa de negativa.

- När vi började prata om hur man kan minska bruset i incheckningshallen kom jag att tänka på offpiståkning i Österrike, berättar Annika Larsson, cd på Gappio, i en kommentar.

Så blev det vinter i incheckningshallen och de övriga tre årstiderna på resterande delar. Årstider parade med lokal känsla och företagskultur.

Den första stora ombyggnaden är klar i säkerhetskontrollen. Nu har Våren kommit till säkerhetskontrollen, som präglas av lugn, en lounge-liknande miljö.

Mest läst