Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Full kontrollantchef jagade fuskåkare

Chefen för Biljettkontrollen var berusad, utgav sig för att vara i tjänst och kontrollerade resenärernas biljetter. I torsdags sade han upp sig.

- Han insåg själv att han gjort en jättetabbe, säger Lars-Börje Björfjäll, vd i Göteborgs Spårvägar. Eftersom han valt att säga upp sig och jag beviljat hans ansökan vill jag inte kommentera vad som inträffat.

Det var sent i fredags kväll som Björn Norbäck, då fortfarande chef för Biljettkontrollen, åkte med ett antal pendeltåg mellan Göteborg och Alingsås. Han uppgav att han var i tjänst och kontrollerade biljetterna för ett antal resenärer.

Enligt uppgift utfärdade han också en kontrollavgift för en resenär som saknade gilltig biljett.

Tågvärdarna på pendeltågen, anställda av Göteborgs Spårvägar, reagerade på hans beteende och anmälde händelsen till Norbäcks chef.

När Norbäck konfronterades med uppgifterna valde han att säga upp sig. Ansökan beviljades omedelbart av vd:n Lars-Börje Björfjäll.

Personalen på Trafikantservice, det bolag inom Göteborgs Spårvägar som bland annat omfattar Biljettkontrollen, informerades på torsdagsförmiddagen om det inträffade och att Norbäck bett om ursäkt och sagt upp sin anställning.

Göteborgs Spårvägar har lovat att upphäva den kontrollavgift den berusade chefen utfärdade.

GP har förgäves sökt Norbäck sedan i torsdags morse.

Mest läst