Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Frun: "Surprise, jag lever fortfarande"

En man från Australien beställde mord på sin fru när hon var på besök i Burundi. Men det hela gick inte riktigt som han hade tänkt sig.

Noela Rukundo kidnappades av män som hade fått betalt för att döda henne. Men i stället för att genomföra uppdraget bestämde de sig för att släppa henne på fri fot – och ge henne allt hon behöver för att sätta dit sin man, enligt BBC.

Noela var i Burundi för att vara med på sin styvmors begravning. När hon vilade på hotellet ringde hennes man och frågade varför hon var inne på rummet. Han uppmuntrade henne att gå ut, något som hon tolkade som uttryck för omtanke från hans sida.

Men väl ute konfronterades hon av en man med ett gevär:

– Skrik inte. Om du skriker kommer jag att skjuta dig. De kommer ta mig, men du? Du kommer redan att vara död då, sa mannen.

Hon fördes bort till ett hus där de band fast henne vid en stol. Männen frågade henne vad hon hade gjort mot sin man att han ville döda henne. Hon trodde inte att maken var den som beställde mordet förrän hon hörde hans röst i telefonen när han gav ordern att döda henne.

Men männen fullföljde inte uppdraget. Istället släppte de henne fri eftersom de, som de sa, inte dödar kvinnor och barn. Hon fick en inspelning av telefonsamtalet där det tydligt framgår vad hennes makes avsikter var.

Under tiden hade maken spelat sörjande make hemma i Melbourne och ordnade en begravning. Men precis när de sista sörjande hade avvikit dök Noela upp utanför sitt hem och konfronterade mannen.

– Han såg mig direkt när jag klev ur bilen. Han la händerna på huvudet och sa: Är detta ett spöke?

– Surprise, jag lever fortfarande, sa hon.

Kvinnan anmälde mannen till polisen. Själv förnekade han att han var inblandad i kidnappningen och mordförsöket, men fick sedan backa när Noela presenterade inspelningen hon hade fått av männen som hade fått i uppdrag att döda henne.

Domen föll i december förra året och blev nio års fängelse.

Mest läst