Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Friidrottsstjärnan tillbaka på hemmaplan: Speciellt

Nordenkampen 2016 blir lite speciell för Angelica Bengtsson. Stavhopperskan tävlar på hemmaplan för första gången på väldigt länge. – Det kommer bli speciellt, jag kommer ha hela familjen på plats, säger hon till GP.

23-åringen har två tävlingar på kort tid på svensk mark. Först Nordenkampen och sedan Globen-galan dit hon har tränat stenhårt för att nå bra resultat och kvala in till inomhus-VM.

– Jag har träningsvärk i nästan hela kroppen just nu, så formen är väl inte jättebra. Men jag ska vara på topp till Globen-galan för då ska jag försöka kvala in till VM, säger hon och fortsätter.

– Jag har lite problem med baksidan, känner av den så jag ska få lite frekvensakupunktur nu när jag är hemma.

Kvalgränsen ligger på höga 4,71 då det endast ska vara tolv hoppare med. Bengtsson är inte långt ifrån att klara kvalgränsen men måste prestera för att nå dit.

– Jag har ju haft en väldigt tuff träningsperiod nu sedan mitten av januari men kroppen känns bra. Jag hade mitt sista tuffa träningspass på ett tag under onsdagskvällen så just nu är jag lite sliten, säger hon och skrattar.

Säsongspremiären slutade hon på 4,60 – ett resultat hon inte är nöjd med.

– Det var väl okej, men jag kan mycket bättre.

Hur ska det bli att tävla på hemmaplan igen i Växjö?

– Det kommer bli speciellt! Jag har hoppat där en gång innan och jag gick ju i skolan i Växjö och har hoppat för klubben. Jag kommer ha hela familjen på plats så det blir väldigt roligt.

Skönt att tävla igen?

– Ja! Särskilt att tävla inomhus och slippa tänka på vind och regn. Det är väldigt roligt att vara igång igen och snart kommer lite stora tävlingar och man blir taggad och får adrenalin.

Låter som du gillar att tävla inomhus mer än utomhus?

– Definitivt. Det är roligare att tävla inomhus!

Mest läst