Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Fridolina - bara bättre och bättre

Raketkarriären fortsätter. Nu ska Fridolina Rolfö ta nästa steg. – Jag hoppas kunna ta mer ansvar i år, säger hon.

Jitex supertalang Fridolina Rolfö, 18, var ett av damallsvenskans största utropstecken förra säsongen. Hon kom till Mölndalsklubben från Tölö och slog sig direkt in i laget. 21 damallsvenska matcher från start och nio mål blev facit.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det rullade på. Jag fick chansen i startelvan och jag tycker att jag vågade visa vad jag kan, säger hon.

Hon beskriver ändå Jitex fjolårssäsong som halvt floppartad. Hon tror på bättre resultat i år. Stefan Rehn har kommit in som ny tränare och klubben har förstärkt med flera nyförvärv. Det kommer att märkas i morgondagens premiärmatch mot Malmö.

– Det är lite skillnad nu. Jag tror framför allt att vi är mer spelskickliga. Vi ska vara ett mer spelförande lag än tidigare, säger Fridolina Rolfö som hoppas att Jitex kan ta en plats på den övre halvan av tabellen i år.

Hon säger att Stefan Rehn kommit in med en tydlig spelidé, jobbat mycket med grunderna och slipat på såväl försvars- som anfallsspelet.

Något som rimligen kommer ge den offensiva Fridolina Rolfö mer boll, och mer chans att glänsa från sin högerkant. För där lär hon precis som förra året hamna.

– Jag tror inte det är vad Stefan tänkt sig från början. Men jag har testat allt från defensiv mitt till topp. Jag trivs bäst som högerytter. Där kan jag bryta in i banan och skapa lägen för min vänsterfot, förklarar hon.

Hon känner själv att hon blir en bättre fotbollsspelare hela tiden. Under vintern har hon jobbat med att förbättra olika delar av sitt spel.

– Framför allt med att utveckla min första touch, rycket och med att våga skjuta mer. Jag hoppas att jag ska kunna ta mer ansvar i år. Bidra till att stärka laget. Sen gör jag gärna lite fler mål också, säger hon och skrattar.

Redan förra året haglade superlativen över den unga talangen. Det har till och med pratats om spel i OS för henne. Förbundskapten Thomas Dennerby har inte heller uteslutit att det kan finnas utrymme för Fridolina Rolfö i sommarens landslagstrupp.

– Det där försöker jag koppla bort. Visst skulle det vara en bonus om det blir så men jag räknar verkligen inte med det. Men det är klart det är en dröm att spela OS.

Mest läst