Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Frida Röhl ny ledare på Folkteatern

Frida Röhl blir ny konstnärlig ledare för Folkteatern. I vår leder hon teatern in i ett större utvecklings- och identitetsarbete.

Nu står det klart att det blir Frida Röhl som tar över som konstnärlig ledare för Folkteatern i Göteborg från och med 1 mars. Under våren kommer hon att arbeta deltid eftersom hon parallellt också håller en kurs i politisk teater på Stockholms dramatiska högskola.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Frida Röhl är frilansande skådespelare och regissör, sedan 2004 också konstnärlig ledare för teater Tribunalen. Hon har stor erfarenhet från svenska scener och har även medverkat i flera radioteatrar och filmer. Hennes senaste produktion som regissör är Författarna av Alejandro Leiva Wenger som spelades under hösten på Unga Klara. Våren 2013 regisserade Röhl också bland annat Välja säte och 12 andra sätt att förändra världen på Regionteater Väst och Maria Stuart på Kulturhuset Spira i Jönköping.

– Jag är omtumlad och glad. Det här är ett stort steg för mig och en kul utmaning. Folkteatern har en unik förankring och historia och nu ska vi ta reda på vilka berättelser som angår människor i Göteborg i dag. Det känns också roligt att komma till Göteborg, där det känns som att man satsar på kultur, säger Frida Röhl.

För henne har teaterrummet en "enorm potential". Berättelser och dilemman kan där skildras och ventileras på ett helt annat sätt än i media.

Folkteaterns vd Anna Rosengren är mycket nöjd med valet av ny konstnärlig ledare:

– Frida kommer att vara en viktig kraft i det utvecklingsarbete som ligger framför oss. Jag tilltalas av hennes tydliga vilja att föra en aktiv dialog med omvärlden.

Mest läst