Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Candice Choi
Raka croissanter som de på bilden gillas inte av fransmännen.

Fransmän hånar britterna - över croissanter

Britterna har svårt att bre på marmelad på sina croissanter. Därför valde matkedjan Tesco att sluta sälja halvmånformade varianter till förmån för raka croissanter.Fransmännen hånar nu grannationens grepp och kallar tilltaget "helt absurt" och "en krigsförklaring".

Enligt webbsidan 20minutes blev en fransman så chockad att han kallade den raka croissanten för "ett helgerån", på Twitter skrev en annan "Åh, den brittiska humorn". Ytterligare en twittrare anspelade på en högaktuell politisk händelse och undrade varför Frankrike insisterar på att Storbritannien ska stanna kvar inom EU.

Harry Jones, inköpsansvarig för Tescos croissanter, försvarade dock matbutikens val.

– Efter att efterfrågan på månformade croissanter började falla så talade vi med våra kunder och nästan 75 procent av dem tyckte att det var enklare att bre marmelad, eller annan fyllning, på en rakare form med ett svepande drag, säger Harry Jones till the Guardian.

– Med de månformade croissanterna är det mer meckigt och de allra flesta behöver tre försök för att lyckas applicera den perfekta mängden vilket ökar möjligheterna för olyckor i form av klibbiga fingrar och kladdiga bord.

Mest läst