Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB151003CS074

Frölundastjärnan nära comeback: Jag älskar det här

Det börjar ljusna för skadeläget i Frölunda – Lukas Bengtsson är väldigt nära en comeback. – Det är skitkul att vara med igen, säger han efter en hel träning med laget.

När Frölunda tränade under måndagen var backen Lukas Bengtsson först ut av alla, i sin gröna tröja, vilket betyder att han inte är tacklingsbar. Den offensivt skicklige Bengtsson såg ut att vara i toppform och att skadan är ett minne blott.

– Alltid tråkigt att vara utanför laget oavsett om det är sjukdom eller skada. Nu känns det skitkul och läkningen är fullt klar, nu ska jag bara få tillbaka muskler och så igen, säger Bengtsson.

Inte ont längre?

– Det känns lite när man trycker till, att stygnen känns av men så ska det tydligen vara.

Redo för spel i dag?

– Nej, inte nu. Det är svårt att säga när jag kan vara tillbaka men det är inte långt borta.

– Men det är när man är borta från hockey som man märker hur mycket man älskar det här!

Under träningen saknades till en början förutom skadade Sebastian Stålberg även Spencer Abbott, Joey Crabb och Mats Rosseli Olsen. Crabb vilade och Rosseli Olsen körde halva träningen. Någon fara för trion mot Djurgården på tisdagen ska det inte vara.

– Jag varken tror eller hoppas att någon kommer saknas, säger Roger Rönnberg och fortsätter.

– Vi har bra kontroll på det här nu. Det är såhär under slutspelet, en liten skavank här eller någon som är lite låg i energi. Då rekommenderar jag spelarna att vila i stället och fokusera på matcherna.

Lukas Bengtsson? Redo på torsdag?

– Det tråkiga svaret är att det går enligt planen ... men han är snart redo!

Under söndagseftermiddagen var Joel Lundqvist tillbaka för Frölunda. Lagkaptenen som är livsviktig för laget fick dryga tolv minuters istid av Roger Rönnberg i comebacken.

– Joel är oerhört viktig för oss. Hans betydelse är stor och han har en erfarenhet av slutspel som är otroligt viktig för alla unga spelare. Han vet vad det här innebär, säger Rönnberg.

Blir det mer speltid nu, Joel?

– Vi får se hur det funkar för laget. Vi har fyra kedjor som bidrar och det blir alltid lite justeringar till varje match. En liten skada här och där men vi får se hur Roger formerar laget men min förhoppning är självklart att öka speltiden. Vi får ta det lite match för match.

Hur känns kroppen?

– Det kändes bra, det märktes att jag varit borta ett tag, man är inte lika matchvan och tajmingen kanske inte finns där. Men på det stora hela kändes det väldigt bra. Sen i slutspelet är det så mycket adrenalin så det är bara att köra, säger Lundqvist.

Mest läst