Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
FHCKollage

Frölundas udda uppladdning inför heta rivalmötet

Frölunda valde att ladda upp på ett lite annorlunda sätt inför rivalmötet med Luleå. Skoteråkning och en rad aktiviteter stod på schemat.…– Känns härligt att umgås med gubbarna i laget, säger Henrik Tömmernes.

I strålande solsken passade Frölunda på att ladda upp inför mötet med Luleå med något så ovanligt som en ledig dag under söndagen.

– Det är inte ofta det sker! Nej, men det är fantastiskt här uppe med snön och det känns härligt att umgås med grabbarna i laget och lära känna varandra lite bättre. Att kunna ha sådana här dagar då vi inte pratar hockey med varandra utan bara umgås, det är härligt, säger Henrik Tömmernes.

Den 25-årige backen har varit lysande för sitt Frölunda i återkomsten. För tre år sedan lämnade han laget för spel i NHL men lyckades aldrig ta en plats där, i stället gick karriären via Tappara i Finland innan Tömmernes valde att flytta hem igen.

– Det var svårt att veta vad man skulle förvänta sig när man flyttade hem. Men jag är väldigt nöjd med hur jag utvecklats och hur allt har varit. Det är roligt att spela i ett vinnande lag och det känns som att vi har något spännande på gång här i Frölunda, säger han.

Under årets säsong har det blivit 27 poäng för Tömmernes, med det är han femma i den poängligan för backar, hela tio poäng före närmsta lagkamrat – Oscar Fantenberg.

– Det har känts bra. Nu gäller det att vi får igång våra kroppar igen och vi är revanschsugna efter matchen mot Modo. Samtidigt är det skönt att vi dragit ner lite på träningen nu. Vi har ju lite gubbar borta som måste tillbaka, säger Tömmernes.

Hur känns den egna kroppen?

– Peppar, peppar så känns det bra. Jag har klarat mig bra i år!

En som likt Tömmernes haft en finfin säsong i Frölunda är forwarden Johan Sundström. Som vände hem efter en misslyckad sejour i Nordamerika med ett stukat självförtroende.

– Så var det, men jag hade samtidigt en tro på mig själv att skulle jag hamna med rätt tränare och rätt lag så skulle jag leverera. Det gav jag mig fan på, säger Sundström.

Han har varit en ledande spelare för årets Frölunda och får ta lite större ansvar när Joel Lundqvist varit skadad. Inför avslutningen av grundserien väljer han att hylla ersättarna till de skadade spelare och då främst Kristian Vesalainen.

– Han har verkligen tagit chansen. Han har verkligen visat att han är här för att bidra, han har gjort det jäkligt bra, säger Sundström och fortsätter.

– Nu gäller att avsluta med klass här, visst vi har väl egentligen inte så mycket att spela för eftersom andraplatsen typ är säkrad men vi ska avsluta på bästa sätt, det lovar jag.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/Yazmrs9eO20" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Mest läst