Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
asfafd

Frölundas målnolla spräckt - vann mot mästarna

Måltorkan är slut och Frölunda är tillbaka i vinnarspåret. Henrik Tömmernes gjorde det förlösande första målet. – Det var skönt att få det överstökat, säger han.

Mycket av förhandspratet inför reprisen på fjolårets SM-semi handlade om Frölundas målsvacka. Rönnbergs mannar hade inte gjort mål på sju perioder. Men mot Växjö tog det bara elva minuter innan indianerna fick dansa måldans igen.

Powerplayexperten Henrik Tömmernes sköt ett Lucky Luke-snabbt handledsskott som smet förbi både med- och motspelare framför mål. 1–0 var ett faktum i matchens första powerplay. Tömmernes fortsatte göra mål i den spelformen. Detta var hans sjätte mål i numerärt överläge i år.
– Jag såg att jag hade en öppen linje och Joel skymmer bra framför mål. Förhoppningsvis gör jag snart mål i fem mot fem. Så länge det blir mål ska man inte klaga, säger han.

Perioden var ett klart fall framåt för Frölunda jämfört med de sju föregående tjugominutrarna. Lasse Johansson var som han varit mest hela säsongen, tät som en vindjacka, och släppte inget förbi sig.
Nästa Frölundamål tillskriver vi Andreas Johnsons kämpavilja. Efter att Johan Sundström skickat in en backhand på mål offrade sig Johnson rejält när han stack fram klubben i duell med motståndare och petade in 2–0.

Men kort därefter gapade mellanrummet mellan Christoffer Perssons skridskor tomt och det utnyttjade Lakers Josh Hennessy. En tunnel och sen satt reduceringen bakom Johansson.

Då beslutade sig backkollegorna Henrik Tömmernes och Jacob Larsson för att sätta punkt för tillställningen. De var längst framme av alla Rönnbergs spelare i ett anfall i mitten av period tre. Det visade sig vara ett framgångsrecept. Tömmernes serverade pucken till Larsson som sprätte upp 1–3 i nättaket.
– Vårt spel bygger på att vi backar fyller på. Sen var det väl en tillfällighet att vi båda var med i samma anfall. Men det bevisar att vi backar också kan göra mål, säger assistläggaren. .

Det var då nästan tolv minuter kvar men segern för Frölunda kändes kassaskåpssäker. Trots en hel drös utvisningar höll Johansson och hans väl kämpande backar Växjö stången.

Målen kom. Inga nya skador. Och Frölunda vann. Resan hem från de småländska skogarna blir inte det minsta jobbig för tvåan i SHL.
– I dag kommer vi tillbaka till vårt grundspel. Vi pressar högre och har mycket tid i deras zon. Jag tycker vi har bra kontroll på matchen. Vi var väldigt revanschsugna efter två dåliga prestationer, säger

Läs också Johan Rylanders krönika: Glöm nyförvärv – Frölunda håller ändå

Mest läst