Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Fälth

Frölundaprofilen om Luleå: Det ska smälla lite extra

Rivalmöte redan i semifinalen för Frölunda när Luleå står för motståndet. En speciell matchserie – framförallt för Elias Fälth. – Jag har alltid gillat att komma tillbaka dit, säger han.

Den nu 34-årige backen spenderade två säsonger i Luleå mellan 2010-2012 och gjorde 106 matcher i SHL (Elitserien) innan flyttlasset gick till HV71 i två säsonger. Nu är han inne på sin andra säsong i Frölunda och ställs mot sitt gamla lag i semifinalserien.

– Vi visste ju att det kunde bli två lag, men det spelar ingen större roll. Två bra lag men det ska bli kul att möta Luleå. Jag tror att det kommer bli kul för oss spelare men även för de som tittar, säger Fälth.

Speciella känslor att möta Luleå?

– Jo, det blir lite speciellt. Jag hade två bra säsonger där, mina första säsonger på högsta nivå så det är klart att det är lite speciellt. Det brukar bli ganska mycket känslor när Frölunda och Luleå möts.

Mer känslor än mot Djurgården?

– Det tror jag, det är mycket känslor i ett slutspel och så ska det vara, det ska smälla lite extra. Sen ska det inte bli så att man tacklar allt och alla i varje byte. Vi ska försöka spela vårt spel, man vinner inga hockeymatcher om man inte har ett bra grundspel och det är det vi har.

Har du kontakt med någon i Luleå?

– Nja, finns bara några kvar sedan jag var där. Jan Sandström och jag har väl snackat lite, han brukar vara på mig när vi möts. Men jag skrattar mest bara, säger Fälth.

Luleå tycker de har bättre defensiv och målvakt?

– De får tycka att de är bättre än oss på allting om det hjälper. Vi vet vad vi har för kvalité och vad som krävs av oss för att ta oss till finalen.

Hur taggad är du nu på att köra igång?

– Jag är löjligt taggad, sen kommer det nog bli ännu värre på fredagskvällen där. Det kommer vara mycket känslor som ska ut på lördag!

Mest läst