Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Frölundaprofilen om flygrädslan: Tar energi

Frölunda har landat i Finland och laddar för CHL-final. För flera av spelarna är resan lite jobbigare. Robin Figren är en av spelarna som har flygrädsla. – Det tar lite energi, rädsla är ingen kul känsla, säger han.

Under måndagseftermiddagen landade Frölunda Indians i Finland, dagen innan CHL-finalen mot Karpat Oulu. Flera av spelarna såg på film på sina surfplattor, några läste, några sov. I ett litet chartrat plan är det lätt att förstå de spelare som inte direkt jublar över att sätta sig i flyget. En av dem är Robin Figren.

– Ja, jag satt och lyssnade på Steve Angellos sommar eller vinterpart. Jag hade ingen aning om det men Eric Prydz var med i Swedish House Mafia men hoppade av och körde solo och flyttade till London. Det gjorde han för att var flygrädd, men jag är mest skraj uppför, i luften och på vägen ner går det ganska bra, säger Figren och fortsätter.

– Det är ungefär som tidigare, det tar lite energi.

Du har inte funderat som Prydz? Strunta i flygandet?

– Jag går inte av planet, det här är genomförbart för mig sen är rädsla ingen kul känsla men det är värst dom första 10-15 minuterna.

Hur känns det att vara här?

– Nu är det bara kul! Svinkul att vara här, se lite affischer och kul att få spela en final mitt i säsongen. Förhoppningsvis kan det ge oss lite nytändning i vår trend att vinna en final mitt i säsongen.

Frölunda kommer till spel med tre raka förluster i SHL, Färjestad, HV71 och nu senast förlust mot Skellefteå med 4-1.

– Det har varit lite upp och ner. Mot Skellefteå tycker jag ändå att det var ett klart steg i rätt riktning. Likt förbannat blev det förlust, då gäller det att ha självförtroende och inse att vi spelar bättre och att oddsen talar för oss.

Figren och de andra i Frölunda började måndagen med ett fys och ispass hemma i Göteborg innan resan till Finland. Under tisdagen blir det en lättare värmning på is och ett videopass.

– Då gäller det att tända på alla cylindrar. Men jag gillar att vara på road och bo på hotell, att se nya städer och se lite nytt överlag. Att åka dagen innan är behagligt, att käka lite med grabbarna. Jag gillar det, sen kanske inte de med familj och barn känner samma, säger Figren med ett leende.

Vad skulle ett CHL-guld betyda för dig?

– Jag hade värderat det väldigt högt, det gör vi alla i klubben. Ända sedan jag kom hit har det varit tydligt att det värderas lika högt som ett SHL-guld. Att kalla sig CHL-vinnare är inte alla som får göra.

Mest läst