Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
frölundakollage

Frölundamålvakten svarar på Luleåhånet

I söndags sa Luleås Lucas Wallmark att norrbottningarna har en bättre målvakt och ett bättre försvarsspel än Frölunda.– Sa han det i går? Nej, det är inget vi har pratat om, säger Lars Johansson och skrattar.

På lördag drar semifinalserien mellan Frölunda och Luleå igång. Göteborgarna har plusstatistik sett över hela säsongen, men trots detta hade Luleås forward Lucas Wallmark en god känsla inför kommande möte när han pratade med NSD i söndags. 20-åringen tyckte att Luleå hade varit bättre i många matcher och att de har ett bättre försvar samt en bättre målvakt än Frölunda. Men det är inget som man har diskuterat i Göteborgslägret.

– Var det i går han sa det? Nej, det är inget vi har pratat om, säger Frölundas målvakt Lars Johansson och fortsätter.

– Det är en tråkig klyscha men vi fokuserar på vårt.

I statistiken över minst insläppta mål per match under slutspelet ligger Johansson i topp – tätt följd av Luleås Joel Lassinantti. I snitt har målvakterna släppt in 1.61 respektive 1.82 mål per match, vilket bådar gott för en bra "match i matchen".

– Det är inget som jag lägger något extra vid. Jag ska göra allt jag kan för att stoppa puckarna sedan får vi hoppas att vi producerar framåt också. Men där är jag inte inblandad, konstaterar Johansson.

Vad minns du från förra årets kvartsfinalserie?

– Det var en tuff serie där Luleå lyckades att få oss ur balans med lite gruff och allt möjligt. Till slut hittade vi tillbaka till vårt spel och kunde vända på serien och det är något vi tar med oss.

Vad förväntar du dig av semifinalerna?

– Jag tror att matchbilderna kommer se olika ut från match till match. De har ett helt nytt lag i år med många skickliga spelare. Så vi kan inte tänka på vad som hände förra året, säger Lars Johansson till GP.

Mest läst