Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
asdasdas

Frölunda vann dramatisk final – bäst i Europa

Frölunda kan titulera sig bäst i Europa efter segern mot Kärpät i CHL-finalen. – Det är en speciell känsla att få lyfta den första pokalen som lagkapten. En blandning av lättnad, glädje och stolthet, säger Joel Lundqvist till GP.

Förra året blev det förlust i CHL-finalen för Frölunda på bortais mot Luleå. Nu var det dags igen – CHL-final och återigen på bortais. Nu mot finska Kärpät i Oulun Energia-Areena. Ett taggat Frölunda började bra och satte hög press på finnarna direkt. Två lirare skulle visa vägen för Frölunda – två poängkungar. Först var det Ryan Lasch som styrde in Oscar Fantenbergs skott med dryga fyra minuter kvar av den första perioden. En minut och 20 sekunder senare var det dags igen. Denna gång var det Henrik Tömmernes som sköt och Spencer Abbott som petade in returen. Ett mål som gjorde Abbott till bäste målskytt i turneringen.

Ryan Lasch fick inte bara fira och höja CHL-bucklan i omklädningsrummet. Han fick även ta emot priset som vinnare av poängligan och hela turneringens mest värdefulla spelare.

– Det är större för mig att vinna med laget, det slår att få egna priset. Detta är min första stora titel, jag har inte vunnit någon stor titel tidigare, säger Lasch och fortsätter.

– Bucklan var mycket tyngre än jag hade väntat mig, säger han och skrattar.

Johu Keranen reducerade för Kärpät men närmare än ett 1-2 mål kom aldrig finländarna. Istället kunde Joel Lundqvist höja bucklan.

– En underbar känsla! Det här är en titel vi har kämpat för länge och var nära förra året. Nu tog vi hem det och det här kan betyda mycket för säsongen. Detta är ett delmål på vägen, säger Lundqvist och syftar på SHL-pokalen.

Hur var känslan när du lyfte pokalen?

– Det är en speciell känsla att få lyfta den första pokalen som lagkapten. En blandning av lättnad, glädje och stolthet.

Hur värderar du den här titeln?

 – Svårt att slå VM- och SM-guld, men sedan kommer den här titeln. Helt klart, säger Lundqvist.

För Frölunda blev det inget vilt firande hela natten lång. Planet hem till Sverige och Göteborg gick redan under kvällen och under onsdagen är det dags för träning igen. Med sig hem efter CHL-äventyret har Frölunda dryga halva miljonen kronor med sig.

– Jag är stolt över grabbarna. Tidigare har vi vunnit matcher på grund av vår offensiv, nu vann vi tack vare vår defensiv, säger Roger Rönnberg.

Mest läst