Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Frölunda tog revansch mot Brynäs

Seger mot Brynäs var det enda som saknades. Nu har Frölunda slagit alla lag i SHL – mycket tack vare en storspelande Lasse Johansson. – Kul att få bidra, säger Johansson.

Trots den suveräna insatsen i serien hade Frölunda inte lyckats besegra Brynäs under säsongen. Något man ändrade på under gårdagen.

Frölunda gick ut hårt och redan efter 2.59 gjorde Ryan Lasch 1-0 efter att ha stött in en retur efter skott från Joel Lundqvist.

– Det var väl lite turligt att pucken studsade in, säger Lasch.

Ett Frölunda i ledning fortsatte dominera spelet och gjorde 2-0 i början av den andra perioden när Jörgen Sundqvist slog en passning i egen zon rakt på Andreas Johnson som kallt höll i och sprätte upp den i högra krysset.

Men en utvisning på John Nyberg gjorde att matchen svängde. Brynäs skapade rejält tryck i powerplay där man tvingade Lasse Johansson till flera svettiga räddningar.

När han inte var på plats hade han ribban till hjälp att rädda ett skott från Jonathan Pudas.

Under den tredje perioden fortsatte Brynäs sin starka forcering. Man bombade skott mot en strålande Lasse Johansson som kunde lämna matchen efter att ha hållit nollan i SHL för femte gången den här säsongen.

– Det var en bra match. Kul att få vara en bidragande faktor, säger målvakten.

– Det var en av de bättre. Jag skulle nog inte säga att det var den bästa även fast det var mycket att göra. Det är nästan svårare att spela de matcherna när man har 15 skott men det är 15 klara lägen. Även om det syns mest att man får jobba här.

Känner du att du kommer in i en zon när du har flytet?

– Det har väl lite med självförtroende att göra och att man fått spela mycket. Jag behöver inte tänka någonting utan jag gör bara saker utan att tänka: ”Nu ska jag dit eller dit”. Det känns lite klarare att man bestämmer sig på en hundradel och även om det är fel beslut så kan det bli rätt ändå bara för att man bestämmer sig direkt.

– Det är lite tur, lite skicklighet. Så har det fungerat bra här i slut.

Målvaktens spel under året har gjort honom omåttligt populär i Scandinavium.

– Jag hör dem under matcherna. Det är ett fantastiskt stöd. Det är jäkligt roligt att ha dem i ryggen, säger Johansson.

Det är inte bara fansen som uppskattar Johansson. Hans trygghet är en viktig faktor även för lagkamraterna.

– Sättet han spelar på talar för sig själv. Det är fantastiskt. När man är ute på isen så är det så skönt att veta om att han finns där bak och kan rädda en när som helst, säger Ryan Lasch.

– Det är otroligt viktigt för oss att känna att tar hand om det som kommer. Han kommer fortsätta vara en nyckelspelare för oss.

Mest läst