Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Frölunda tog revansch direkt

Frölunda tog revansch på Rögle. Med tre mål i powerplay och två stycken tvåmålsskyttar körde man över skåningarna och vann med 6-2.

Efter en rejäl plattmatch nere i Ängelholm under lördagen var det ett taggat Frölunda som klev in i Scandinavium. Hemmalaget satte hög fart tidigt och skaffade sig flera bra lägen.

Utdelningen kom efter 11.51. Med en man mer på isen dundrade Henrik Tömmernes ett slagskott från blålinjen som Johan Sundström påpassligt styrde in bakom Lars Volden.

När Frölunda tagit ledningen stack Rögle upp och skapade några chanser men Lasse Johansson var bra med, avstyrde det som skapades och såg till att Frölunda kunde gå till pausvila med 1-0 efter en solid period.

– Det är en snabb period, det går fort. De är ett kontringslag men vi har lärt oss en läxa sen i går och gör en bra period, säger Johan Sundström till C More i den första pausen.

I den andra perioden var det Rögle som gick ut hårt. Man tryckte på från start och hade flera lägen i under två stycken powerplayn. Men Lasse Johansson storspelade och i stället var det Frölunda som fick utdelning.

Jacob Larsson sköt från blå och Artturi Lehkonen rakade påpassligt in returen till 2-0.

Bara minuter senare var det dags för Lehkonen igen. När Alen Bibic åkte ut för fasthållning dundrade Lehkonen in 3-0 från blålinjen bakom en Lars Volden som var rejält skymd av Johan Sundström.

En stund senare var det på nytt dags i powerplay. Ryan Lasch gled in i mitten och sköt ett skott som Volden räddade men Johan Sundström tryckte in returen och blev även han tvåmålsskytt.

Frölunda fortsatte att trycka på och hade bud på ännu mer innan perioden var till ända.

I den tredje perioden fick Rögle till slut utdelning när Dominik Granak helt oattackerad kunde skicka upp pucken i krysset bakom Johansson. Gästerna fortsatte spela bra efter mål och reducerade på nytt efter 15.10 genom Sebastian Wännström.

Men när det var på väg att bli spännande stängde Frölunda matchen definitivt. Joel Lundqvist satte 5-2 elegant framspelad av Lehkonen efter 15.37 och 27 sekunder senare tryckte Sebastian Stålberg in 6-2 i en kontring.

Mest läst