Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Frö

Frölunda tappar i SHL-toppen

Efter förlusten i toppmötet har Frölunda åtta poäng upp till Skellefteå. – Vi gjorde ingen dålig match – men vi måste titta oss i spegeln och rannsaka vårt spel, säger coachen Roger Rönnberg.

Skellefteå-Frölunda 4-1

Förlusten var Frölundas tredje raka – men Roger Rönnberg ser ändå en del positivt.

– Spelmässigt gjorde vi en bra insats, bättre än när vi mötte Skellefteå senast och vann. De två första perioderna är jag riktigt nöjd med, säger han och fortsätter:

– När det gäller effektiviteten finns dock en del att önska – och det är den som avgör mot ett lag som Skellefteå. Den här gången var de vassast, toppat med en målvakt som storespelade, säger han.

Som väntat inleddes prestigemötet i högt tempo och med hårda dueller där båda lagen pressade varandra högt i den utsålda och kokande arenan.
Frölunda var effektivt, spelade aggressivt och jagade direkt när de blev av med pucken. Frölunda hade också flest skott på mål.

– Men det är inte så man vinner matcher. Vi måste vara effektiva hela vägen och göra mål. Det var det där lilla extra som saknades, säger Rönnberg. 

Hemmalaget gjorde periodens enda mål, det kom efter drygt tio minuter genom Niclas Burström som efter två försök lyckades överlista Lasse Johansson.

Två utvisningar i Frölunda gjorde att en utökad ledning för hemmalaget befarades. Men Frölunda spelade bra offensivt och hade så när kvitterat när Johan Sundström efter något som liknade en piruett var på väg att få in pucken.

– Vi måste titta oss i spegeln, se vad vi gör och vad det får för effekt. Exempelvis tycker jag att vi tar alldeles för många utvisningar. Det kostar mot ett lag som Skellefteå. Vi måste ha mer tid i powerplay än i boxplay. Den disciplinen kan man kräva, betonar Roger Rönnberg.

Även Skellefteå drabbades av utvisningar vilket innebar att Frölunda kunde avsluta den första perioden och inleda den andra med spel fem mot tre, dock utan att målmässigt kunna utnyttja övertaget.

– Vi hade inte marginalerna på var sida, var inte tillräckliga i avgörande lägen, säger han.

I stället utökade Skellefteå ledningen till 2-0 efter drygt nio minuter. Andrew Calof gjorde förarbetet och Adam Pettersson det snygga målet sedan Elias Fälth fintats bort.
Frölunda fortsatte att kriga och Spencer Abbott snygga mål via ribban drygt fyra minuter senare var fullt rättvis. Reducering till 2-1 – och ny energi.

Möjligheterna till kvittering fanns onekligen, Henrik Tömmernes jobbade stenhårt och var sylvass, men utdelningen saknades. Skellefteås landslagsmålvakt Markus Svensson satte stopp.

En utvisning på Artturi Lehkonen ledde till ett övertag för Skellefteå och i stället för kvittering blev det 3-1 till Skellefteå efter slarv i Frölundas försvarsspel. Där gick luften ur.

– Det var tungt, samtidigt hade vi flera möjligheter att avgöra, inte minst med spel fem mot tre, konstaterar Roger Rönnberg.

I den sista perioden fortsatte Frölunda att kämpa i den täta kampen, men räckte inte till mot serieledarna.
Spiken i kistan kom efter 7.39. Efter röra framför Frölundas mål där pucken borde ha sopats bort utnyttjade Pär Lindholm läget och gjorde 4-1.

Målet gjorde att Roger Rönnberg beslutade sig för att byta målvakt. Lasse Johansson ut – Johan Gustafsson in. Inget lätt läge att komma in, men Gustafsson gjorde det bra, bland annat en akrobatisk räddning som stoppade ett till synes givet mål.

Nu gäller det för Frölunda att ladda om – på tisdag väntar CHL-final borta mot finska Kerpät.
– Även det blir en tuff match, men vi har kartlagt dem bra och är väl förberedda, säger Roger Rönnberg.

Mest läst