Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Frölunda tappade rysarmatch i slutminuterna

En hockeymatch varar alltid minst 60 minuter.Lagom till slutspelet har Frölunda gjort för vana att strunta i de första 20.– Det var vår ineffektivitet som gjorde att vi inte vann, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

Nu var det kanske inte i förstaperioden som den andra kvartsfinalen mot Djurgården avgjordes. Visserligen lekte den väldige dansken Oliver Lauridsen jultomte några månader försent när han givmilt skänkte bort pucken efter drygt fem minuter – och Robin Alvarez kunde ge hemmalaget ledningen. Men Djurgårdens ineffektivitet – och Lasse Johanssons målvaktsspel – gjorde att det faktiskt bara stod 1–0 till hemmalaget vid första pausen.

– Det här påminde mycket om första kvarten, nu som då var Djurgården mycket hetare i första perioden. Skillnaden var att vi i Scandinavium kunde utnyttja de lägen som vi hade senare i matchen, säger Roger Rönnberg.

Henrik Tömmernes:

– Jag tycker ändå att vi var lite bättre i första nu än senast. Visst kan det bero på att vi har haft ett litet matchuppehåll – men man ska inte skylla på det. Nu är slutspel och jäklar vad kul det är att vara inne i det.

Inför ett fullsatt Hovet kom Frölunda ut till andra perioden – och ägde hela Globenområdet. Joey Crabb forcerade in kvitteringen efter 24.47 och sedan var resterande kvart en enda lång Frölundapress.

– Där skulle vi ha dödat matchen. Vi hade powerplay, ett par frilägen, tre mot en-lägen … Men det gick inte i dag, säger Henrik Tömmernes.

Istället gick det till en tredje period som påminde om när två halvtrötta boxare bara står och jabbar lite och väntar. Och väntar.

– Jag tycker att vi förde matchen även där, men kanske att vi inte vågade riktigt. Det kändes ju som om vi var starkare, som om vi hade mer krafter kvar, säger Tömmernes.

Men 17.37 i sista, när väldigt många var inställda på sudden death, blev plötsligt två Frölundaspelare och en djurgårdare utvisade.

– Märkligt. Det var väldigt konstigt att vi hamnade i boxplay efter den situationen, men jag måste se några repriser innan jag kan uttala mig säkert, säger Roger Rönnberg.

Djurgården tog chansen direkt. Daniel Brodin prickade in 2–1 med 1.11 kvar och det slutliga segermålet kom i öppen kasse med bara fyra sekunder kvar.

– Det var en jämn match med härlig inramning – ett jäkla tryck på läktarna, och ett jäkla tryck på domarna, säger Roger Rönnberg.

Henrik Tömmernes:

– Nu ska det bli sjukt kul att åka hem och spela i Borgen. Det kommer att bli grym stämning där, minst lika bra som här.

Mest läst