Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
collage

"Frölunda letar febrilt efter formen"

Frölunda optimerar laget för slutspel – och Roger Rönnbergs citat är både hårt och sant: "Vi har ingen spelare i tillräckligt bra form."

Det första testet av tio är precis avklarat. Det är faktiskt så Roger Rönnberg uttrycker sig dagen före match – att de sista omgångarna av grundserien i SHL är till för experimenterande.

"Det finns ju inget facit – så vi provar lite", säger Frölundas huvudcoach.

Så får vi några bra svar mot jumbon Karlskrona?

Tja, en del.

Vi ser att comebackande Lukas Bengtssons knä håller, även i ett flertal tuffa situationer vid sargen. Det märks knappt att Huddingekillen missat 14 matcher – och menisken är helt läkt.

Vi hinner också notera att Robin Figren trivs bra tillsammans med nya lekkamraterna Joel Lundqvist och Ryan Lasch – och den kedjan är farlig matchen igenom.

Kapten Joel Lundqvist är iskall när han får lägena – och skjuter sig upp i topp av skytteligan med säsongens nittonde mål.

MER DÅ? NYE Joey Crabb sliter hårt, men har vissa problem med backchecken när Karlskrona snabbkontrar. Det kommer antagligen att se bättre ut med fler matcher i amerikanens hårdtacklande kropp – och ju längre den här matchen pågår, desto bättre blir Crabb.

Till slut är han till och med nära att göra mål.

"Crabb har tränat sig i form, tränat så att han kan spela vår ishockey, vårt spelsystem. Det har han gjort jäkligt bra", berömmer Rönnberg.

Var inte Crabb i form när han kom?

"Han är i bättre form nu. Men vi har ingen spelare i tillräckligt bra form", säger Rönnberg kallt.

Det uttalandet måste låta som Bruce Springsteen Ullevi i Frölundafansens öron. Om du nu gillar gubbrock från New Jersey.

"Det är tio matcher som vi vill vinna – och vi ska se till att optimera allt", säger Rönnberg.

Bara nio kvar att vinna, alltså.

Och nio kvar till att den där formen ska finnas där. För i ärlighetens namn: I den här matchen ser vi ingen storform hos någon spelare med indian på bröstet. Tacka Nicklas Lasus sköna vilja att det blir tre poäng till slut.

FÖRRESTEN: Undrar vem som tagit sig in i Frölundas omklädningsrum och sågat jack i alla klubbor? Har aldrig sett ett lag skjuta av så många klubbor i öppna lägen.

TILL SIST: Jag är fortfarande tagen av nyrenoverade Madison Square Garden som hockeyarena. Här i stan vill de styrande politikerna avsätta 100 miljoner för att hålla Scandinavium spelduglig i åtminstone tio år till.

I New York fick ansiktslyftet kosta nio miljarder kronor – och som jämförelse kostade nationalarenan Friends i Stockholm 2,8 miljarder kronor ...

Tänk om, tänk rätt, tänk framför allt framtid.

Mest läst