Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Sundström 2-0

Frölunda krossade Djurgården i grinig match

Efter en jämn inledning var det inget snack. Frölunda körde över Djurgården inför ett kokande Frölundaborg

Frölunda – Djurgården 5–2

Det var heta känslor och tuffa smällar redan från start i Frölundaborg. Tacklingar flög åt höger och vänster. Vid varje blockerad puck var både indianer och djurgårdare snabbt framme i luven på varandra.

Joel Lundqvist – tillbaka i spel efter sin mystiska skada – fick sin beskärda del av fysiskt spel och de knappa 5000 hemmasupportrarna markerade tydligt sitt ogillande när den återvändande kaptenen togs bryskt.

Inga mål kom i period ett, men underhållningsmässigt fanns det inget att klaga på. Frölunda hade en lysande chans att gå in i pausen med ledning, men lyckas inte utnyttja fem mot tre i över en minut. Henrik Tömmernes, som brukar ha sniperprecision i powerplay, sköt båda sina skottlägen i sargen.

Totalt 22 utvisningsminuter på första 20 minuterarna ger en fingervisning på stämningen och ilskenivån hos kvartsfinallagen.

Samma nivå i bortalaget steg sedan till skyarna under en knapp minut i mitten av andra perioden.

Först var Ryan Lasch säkerheten själv när han från ingenting fick ett friläge. Skottet gick lågt och förbi veteran Mikael Tellqvist i stockholmarnas mål.

Och 48 sekunder och ett byte senare fick Frölundaborg jubla igen. Johan Sundström dundrade upp pucken i bortre krysset och gav Frölunda lite andrum resten av perioden. Överläget höll sig nämligen fram till andra pausen och en bit till -

Det var flera som stod upp bra mot Djurgårdens fysiska spel. Artturi Lehkonen, var en av dem. 2–0-skytten Sundström en annan.

De nästan på gubben 5000 supportrarna på plats i Frölundas hemmaborg skapade ett slutspelstryck som höll just slutspelsklass.

Det gjorde också Frölundas defensiv, framförallt i tredje perioden där jagande Djurgården inte kom till många chanser. Men det räckte med en för att det skulle bli lite liv i tillställningen igen. Med mycket trafik framför Lars Johansson reducerade gästerna i mitten av tredje.

Men Frölundaborg kunde kort därefter andas ut igen. Mats Rosseli Olsen åkte helt solo genom mittzon och vidare in mot mål. Med ett löst backhandskott satte han 3–1, vilket kändes som ett avgörande.

För Djurgården hade inte spetsen som krävdes för att hota Rönnbergs mannar igen. Istället gjorde både Lehkonen och Nicklas Lasu mål i tredje periodens slut. 5–1 i matchen betyder 2–1 i matcher i kvartsfinalserien.

Mest läst