Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Frölunda krossade Davos – stormar mot ny final

Frölunda kan nästan boka finalbiljetten trots att returen mot Davos återstår. – Det är inte avgjort, vi ska vinna en till, säger Roger Rönnberg.

Det var Davos mot Frölunda men det mesta inför CHL-semifinalen handlade annars om Dick Axelsson och Robin Figren. De två kompisarna möttes äntligen igen och Axelsson var pigg för hemmalaget men det var Frölunda som började bäst. Spencer Abbott som har varit en kanonvärvning för Frölunda gav Frölunda ledningen i powerplay. Pucken hamnade perfekt framför både Abbott och Johnson som nästan "slogs" om pucken innan Abbott satte dit den.
– Jag är oerhört nöjd. Vi spelar så disciplinerat. Jag är stolt över killarna, säger Roger Rönnberg.

Lasse Johansson höll på att överlistas i den första perioden med räddades av backen Tom Nilsson. Johansson hade lämnat målet öppet när Tom Nilsson slängde sig och täckte undan pucken. Solklar räddning av Nilsson med domarna tog lång tid på sig när målet skulle videobedömas.
– Jag vet inte om Davos var dåliga eller om vi var bra. Men vi hade en spelplan – och den höll vi, säger Lundqvist.

I andra perioden var det desto grinigare på isen. Robin Figren åkte på Genoni i Davos-målet och Dick Axelsson stod upp för sin målvakt och delade ut lite stryk till Figren. I ett av flera powerplay för Frölunda var Abbott centimetrar från att utöka till 2-0 men stolpen stod i vägen. 2-0 skulle dock komma för Frölunda. Artturi Lehkonen fick pucken och Robin Figren skymde Genoni som inte såg pucken.

I slutet av den andra perioden jublade Dick Axelsson och de flesta i Davos. Men Lasse Johansson stod för årets räddning i CHL. En räddning som hade gjort Henrik Lundqvist avundsjuk och rånade Davos på ett reduceringsmål.
– Han får en dålig träff så jag känner tidigt att jag ska hinna dit. Det var väldigt nära att jag drar in pucken i mål. Jag lägger plocken i stolpen. Det hade varit jävligt surt om jag räddat den inne i målet, säger Johansson.

Istället kunde Ryan Lasch med stor hjälp av en försvarare valla in 3-0 till Frölunda i början av den tredje perioden. Matchens snyggaste mål? Det stod JVM-backen Jacob Larsson för när han fri med Genoni lurade målvakten upp på läktaren innan han lyfte in pucken till 4-0. Larsson var inte färdig utan bombade in 5-0 med 56 sekunder kvar av matchen.
– Det är inte avgjort! Vi ska vinna en till men jag leder mycket hellre med 5-0 än ligger under med 0-5, säger Rönnberg.

Returen spelas i Göteborg, på tisdag nästa vecka.

Mest läst