Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
asfd

Frölunda föll mot HV71 – igen

Frölunda föll för andra gången på kort tid mot HV71. Offensiven var bra, men försvarsspelet kännetecknades av slarv. – Vi börjar i fel ände, säger Johan Sundström.

Precis som i alla möten mellan HV71 och Frölunda den här säsongen så gjorde det blågula gänget från Småland första målet. Mattias Tedenby satte 1–0 i öppen kasse. Det kändes inte oundvikligt. Anton Axelsson skulle rensa undan pucken men la den bara i knät på Tedenby. Slarv som serietvåan inte har råd med mot ett lag av HV:s kaliber.

Johan Sundström får tillsammans med lagkamraterna Joel Lundqvist och Oscar Fantenberg representera Sverige om en vecka i dubbellandskampen mot Finland. Och Sundström visade landslagsklass i sitt avslut efter dryga kvarten. Pucken fladdrade framför Fredrik Pettersson–Wentzel i HV71-målet innan Frölundas nummer 28 sprätte upp kvitteringen i nättaket.

I det läget kändes Frölunda riktigt slutspelsheta. Pressen var hög och målchanserna många. Men som en blixt från en klarblå himmel sköt Christoffer Törngren. Skottet gick mellan benen på Tom Nilsson och över Lars Johanssons högra axel in i mål.

– Vi får några mentalt tunga mål mot oss som kommer från ingenstans, säger Johan Sundström.

Och Frölundalägret blev inte gladare när hemmalagets hemvändande profil Pär Albrandt retursköt in 3–1 efter tolv minuter av period två. Minuterna som följde därefter kändes Rönnbergs mannar aningen avslagna.

Det var inte samma frenetiska skridskoåkning som vi har vant oss vid och tacklingarna lös med sin frånvaro. Men då trummade lagets ständigt stånkande fjärdekedja igång. Mats Rosseli Olsens passning gled hela vägen bort till Sebastian Stålberg som var effektiv vid bortre stolpen.

Direkt efter paus nummer två var Frölundas just nu bästa anfallsvapen – Henrik Tömmernes i powerplay – dödligt effektiv. Hans backskott betydde 3–3. Frölunda var ikapp och mycket tydde på att man också skulle gå förbi.

Men då gick Oliver Lauridsen bort sig i boxplay och Simon Önerud petade in hemmalagets nya ledningsmål bakom Johansson. Surt sa tränarräven Rönnberg innan han fick se ytterligare ett HV-mål sätta spiken i kistan denna kväll.

– Försvarsspel är A och O. De straffar oss direkt på våra utvisningar och vi har uppförsbacke hela tiden. Det är lite missar här och var. Nu har vi boomat två matcher och fajten mot Skellefteå på lördag blir något extra, säger Johan Sundström.

Mest läst