Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Frölunda efter kritiken: Vi tar till oss och agerar

Frölunda hyr in ambulanspersonal som får betalt i hockeybiljetter. Osmakligt tycker facket. Inget problem säger Frölunda. – Vi har inte sett att det varit ett problem, säger ordförande Mats Grauers till GP.

När andra hockeyklubbar i Sverige hyr in sin ambulanspersonal betalar de för uppdraget. Frölunda däremot betalar ingen lön utan ger i stället hockeybiljetter till personalen. Något som facket rasar mot.

- Det känns osmakligt att Frölunda inte betalar för medarbetarnas kompetens. Om det är ett krav att man ska ha en ambulans så borde de betala avtalsenliga löner för det arbetet, säger Vårdförbundets ombudsman David Liljequist till SVT Nyheter Väst.

Flera av klubbarna i Svenska hockeyligan betalar mellan 3 000 och 8 000 kronor för att hyra ambulans med personal.

- Det är uppbyggt på lojalitet. Vi som jobbar på hockeybilen är med på det. Man får ingen ersättning. Det är sanktionerat av toppen fast alla vet ju att det är galet. Det man får är biljetter, säger en källa till SVT.

Men enligt Mats Grauers är detta inget större problem. Ordföranden öppnar dock för att diskutera en förändring.

– Vi har inte sett att det varit ett problem - men om det upplevs så har vi beslutat att ta kontakt med SU för att diskutera en förändring och hitta en bra lösning för framtiden.

– Vi vill att det ska vara korrekt. Upplevs det som att det inte är korrekt måste vi undersöka det. Vi lyssnar, vi tar till oss - och vi agerar.

Ni vill göra rätt för er?

– Ja, om det nu är fel. Vi har inte sett det så. Det bästa är att sätta sig med SU och diskutera - hur kan vi göra? Finns det exempel från övriga klubbar så kanske vi ska göra på samma sätt. Det känns bra att agera och bara ta tag i det.

Mest läst