Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Frölunda är snart bäst i Europa också

Frölunda är inte bara bäst i Sverige. Laget är snart bäst i Europa också.

Jag skriver som jag har skrivit förr: Hockeyn i Champions Hockey League är i många fall betydligt roligare än den som spelas i SHL.

Faktiskt.

Att se Davos, Europas kanske snabbaste kontringsgäng, mot Frölunda slår ett möte mot Örebro eller Modo alla dagar i veckan.

När turneringen dessutom görs om totalt – från 48 lag till som flest 32 och alla ska ta sig hit via sportslig kvalifikation – så finns det egentligen inget som kan stoppa snöbollen.

CHL är framtiden, vad än svårflirtade svenskar säger.

Katedralen i den lilla alpbyn, eller Vaillant Arena som den är döpt till, är näst intill fylld av 5 887 mässande och frälsta puckälskare – och ute i Europa är det redan fest.

Ståplats, en gul och blå vägg av fans – som sjunger och skapar stämning som det bara är vid enstaka tillfällen i Scandinavium.

Dessutom är det här liv eller död, avancemang eller utslagning. Den spänningen får vi aldrig förrän i slutspelet i Sverige.

I vanliga fall finns en enda tidning i Davos, Südostschweiz – och hallen har inte ens trådlöst nätverk för journalisterna.

Inte förrän den här matchen, vill säga.

Jag hoppas åtminstone att några tittade på tv – och tjusades av hockeyn på speed. Den här typen av puckförflyttning förtjänar verkligen ett gungande party i Frölundaborg på tisdag.

Frölunda spelar oerhört disciplinerat, låter inte Davos komma till – och när väl Beat Forster får ett öppet mål så har den svenska hockeyligans bäste målvakt en plockhandske som måste kännas som en ladugårdsvägg.

Jag hade fått en mental blockering som anfallare efter en sån räddning. Årets läckraste, så här långt. Och garanterat turneringens vackraste. Till och med snyggare än Henrik Lundqvists skorpion i New York Rangers förra natten.

Förresten: Grattis till Dick Axelsson, som låter KHL vänta åtminstone en säsong. Han har det alldeles för bra i Davos – med betald fyrarummare, klubb som betalar skatt och ett kasino runt hörnet.

Ett år till lyder hans nya kontrakt, men coach Arno del Curto ville skriva betydligt fler år.

Plus

Anders Olsson. Härrydakillen sa upp sig med ett år kvar på kontraktet i HV 71 – och bygger upp Davos ungdomsverksamhet från grunden. Lever drömlivet med hela familjen på plats – snart stort reportage i GP!

Minus

Krossen. Visst, det är bra för Frölunda – men med en normal målvakt gör Davos åtminstone ett par mål i den här matchen. Kanske tre. Nu är finalspänningen död. Tyvärr.

Mest läst