Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Barnmorskan Maria Borgen, längst fram, har sagt upp sig från Mölndals sjukhus medan kollegorna Maria Hedeback och Martina Rudbo blir kvar.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Fortsatt tidsbrist för barnmorskor

Det saknas barnmorskor på hundratals arbetspass inom SU inför sommaren. Schemaluckorna är en av anledningarna till att man gjort en akut arbetsmiljörond på Mölndals förlossning.

Nyligen skrev GP om Gitte och hur hon upplevt dagarna på förlossningen och BB vid Mölndals sjukhus. Trots att personalen stressade för att räcka till var inflödet av patienter för stort för att Gitte skulle få det stöd hon behövde, inte minst under själva förlossningen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Flera barnmorskor inom SU har hört av sig till GP efter artikeln. De bekräftar den bild av förlossningsvården som Gitte har beskrivit: det finns inte tid och plats för alla.

Däremot känner barnmorskorna inte igen sig i förlossningschefen Henrik Almgrens uttalanden om att bemanningen stärkts och att alla kvinnor kan räkna med en egen barnmorska under förlossningens aktiva fas.

- Jag hade just avslutat en 50-timmarsvecka när jag läste artikeln. Inte under ett enda av passen hade patienterna fått den vård de behövt, säger Maria Hedeback.

Hon arbetar på förlossningen i Mölndal och vi träffar henne tillsammans med kollegorna Maria Borgen och Martina Rudbo, som även de reagerat på chefens bild av läget.

- Hos oss är det nästan lika många som slutat som de som börjat. Vi är fortfarande för få och ser inte vad den ökade bemanningen består i, säger Martina Rudbo.

Stressen är hela tiden närvarande och barnmorskorna vet att överbelastningen går ut över de födande kvinnorna.

- Att kunna ge lugn och ro till en kvinna som föder, det går ju inte när man har hand om tre kvinnor till, säger Maria Borgen, som hör till dem som sagt upp sig och snart lämnar Mölndals sjukhus för att börja jobba i Varberg i stället.

Det är inte bara de födande kvinnorna som kommer i kläm när resurserna inte räcker till. Barnmorskorna själva riskerar att bränna ut sig.

- Man tappar nästan lusten när det är så stressigt. Det händer att man går hem med gråten i halsen, inte efter varje pass men det händer, säger Martina Rudbo.

Barnmorskorna berättar att de får bra stöd från sin närmaste chef, som själv ska rycka in på förlossningen för att fylla tomma luckor i sommar. Det är den högsta ledningen, som ansvarar för att det finns resurser, de är kritiska till.

- Alla borde ha jobb där man orkar jobba 100 procent. Men det är det inte många som gör hos oss. Det är helt enkelt för tufft.

Från fackligt håll finns nu en stor oro över medarbetarnas hälsa. I slutet av maj gjorde man därför en extra arbetsmiljörond på förlossningen och bb i Mölndal.

- Medarbetarna är oroliga över den höga belastningen. De är stressade inför sommaren och ser stora risker med kompetensflykt när många slutar, säger Matilda Olin Bergström, skyddsombud för Vårdfacket.

När GP återigen kontaktar Henrik Almgren, chef för SU:s förlossningsvård, vidhåller han uppgifterna om att bemanningen stärkts.

- Vår bemanning har ökat påtagligt. Sedan förra året har vi 18 fler årsarbetande barnmorskor på förlossningen och BB inom SU. Vi har gått från 186 till 204, säger Henrik Almgren.

Hur är läget på just Mölndal?

- Under året har fem medarbetare slutat på Mölndal och utöver det är 8 föräldralediga. Under samma period har vi anställt 14, säger han.

Vi har hört att det saknas barnmorskor på hundratals arbetspass på Östra och Mölndal inför sommaren. Stämmer det?

- Passen där det saknas personal arbetar vi dag för dag med att lösa. Det är färre tomma pass i dag än det var i går. Men visst har vi luckor, det har vi, säger Henrik Almgren.

Vad gör ni för att fylla passen?

- Vi har ett semesteravtal som möjliggör en ersättning till den som tar extra pass. Det ger 130 kronor extra i timmen, säger han.

Barnmorskorna säger att alla inte kan räkna med en egen barnmorska ens under den aktiva fasen. Hur ser du på det?

- Varje kvinna ska ha tillgång till en barnmorska under förlossningens aktiva del. Det gäller i alla lägen, men eftersom det är en akutverksamhet kan vi i enstaka fall få göra medicinska prioriteringar.

Barnmorskorna och deras högsta chef har alltså delvis olika syn på hur förlossningsvården ser ut i dag. Enligt skyddsombudet Matilda Olin Bergström kommer man från fackligt håll att fortsätta kräva att grundbemanningen höjs.

- Vi avvaktar nu vad ledningen kommer att göra efter den extra arbetsmiljöronden, säger Matilda Olin Bergström.

När det gäller luckorna i sommar tror hon att de kommer att lösas genom att barnmorskorna går in och tar extrapass.

- Men vi är oroliga över att det gör folk slutkörda och att vi kommer att se sjukskrivningarna öka i höst, säger skyddsombudet Matilda Olin Bergström.

Fakta: Detta har hänt

GP har i flera artiklar skrivit om barnmorskornas pressade arbetssituation. Senast skrev vi om föräldraparet Gitte och Roger som tog emot sitt första barn på Mölndals sjukhus. De berättade om hur de känt sig ovälkomna och i vägen under sina dagar på förlossning och bb och om skräcken när de lämnades ensamma stora delar av förlossningen.

Efter artikeln har andra föräldrar hört av sig med liknande berättelser. Barnmorskor som kontaktat GP intygar att många föräldrar tvingas åka hem med en dålig upplevelse av dagens förlossningsvård. Samtidigt vittnar de om en stressad och pressad arbetssituation som håller på att bli ohållbar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.