Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

halka.jpg

Fortsatt halt på E 6 i Bohuslän

E 6 genom Bohuslän är åter framkomlig på onsdag morgon efter avstängningen i går kväll. Det är dock fortsatt mycket halt och lastbilarna har det svårt i backarna.

- Det är framkomligt, men lastbilarna har fortsatta problem. Om de behöver stanna så kommer de inte igång igen i backarna. Det står en del lasbilar kvar i vägkanten på väg norrut, men det finns inga hinder på vägen, säger Kim Selland på Trafikverket tidigt på onsdag morgon.

E 45 mellan Frändefors och Brålanda är på onsdag morgon avstängd sedan en lastbil kört av vägen. Bärgningen kommer att ta flera timmar.

Trafikverket beslutade under tisdagskvällen att stänga av E 6 i norra Bohuslän i ett par timmar på grund av svår halka.

- Vi fick i uppdrag av Vägverket att spärra av europavägen. Det är väldigt dåligt väglag för närvarande. I flera backar stod det större fordon som inte kunde ta sig upp, berättade Johan Hilding, inre befäl vid Strömstadspolisen för gp.se vid 23-tiden.

Trafiken stoppades vid orten Knäm, fem kilometer norr om Tanumshede. Det gäller i båda riktningarna.

- Det fanns inga alternativa vägar. Därför handlade det i första hand om att få fram halkbekämpningsfordon, konstaterar Johan Hilding.

Klockan 23.45 öppnade europavägen igen. Men då uppenbarades ett nytt problem, en buss fick sladd och blev stående tvärs över vägbanorna i höjd med Tanumshede.

- Överhuvudtaget råder mycket svåra förhållanden däruppe. Det snöar och blåser och är riktigt kallt, uppemot 14 minus. Det betyder att saltet inte biter, utan det blåser bort i stället, konstaterar Lars Tunefjord på polisens länskommunikationscentral.

Mest läst