Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
collage

Foppa om fula tacklingen: Ångrar att jag inte tog han

Det är en tackling som de flesta minns. Kanadensaren Rob Niedermayer sänkte Peter Forsberg i VM-finalen 2003. Tretton år senare ångrar "Foppa" att han inte hämnades.– Jag ångrar mig lite i dag att jag inte tog han kan jag säga, säger han i Mästarnas Mästare.

Tre Kronor tog sig till VM-final 2003 efter en sanslös vändning i kvartsfinalen mot Finland då de låg under med 1-5 men vände till 6-5. Semifinalen mot Slovakien blev en ganska behaglig resa innan Kanada väntade i finalen. Den matchen är för många svenska ögon mest ihågkommen för Rob Niedermayers fula tackling på Peter Forsberg. En tackling som satte djupa spår i den svenska stjärnan.

– Jag ser honom inte. Jag brukar se folk ganska bra, men jag har ingen aning att jag får en tackling i ryggen. Det var tur att jag inte hamnade lite längre ner, då hade jag slagit hela ansiktet mot kanten av sargen. Det är bland de fulaste smällar jag åkt på någonsin, säger han i Mästarnas Mästare.

Flera gånger senare under karriären funderade "Foppa" på att hämnas på Niedermayer men valde att inte göra det. Ett beslut han ångrar i dag.

– Jag funderade några gånger när jag spelade i Philadelphia på att sula ner honom. Jag ångrar mig lite i dag att jag inte tog han kan jag säga, säger Peter Forsberg i programmet.

<iframe src="http://www.svt.se/wd?widgetId=23991&sectionId=1186&articleId=7200991&type=embed&contextSectionId=1186&autostart=false" width="640" height="360" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Mest läst