Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

"Folk går runt och gråter"

Under sportbilsklubben årsmöte gasade en av bilarna på rakt in i folksamlingen på torget i Borgholm. - Plötsligt går något fruktansvärt fel, säger klubbens ordförande.

Svenska De Tomaso-klubben hade årsmöte i Borgholm på Öland. De 15 medverkande bilarna skulle just avsluta en parad och parkera då gasen tycks ha hängt sig på en av dem.

Bilen for med kraft rakt in i publiken och flera personer skadades.

- Det blir något fel på bilen, gasen har hängt sig, förklarar bilklubbens ordförande Henrik Svensson(Bilden). Föraren skulle bara ta ut svängen för att parkera när bilen for upp bland publiken. Man ser på spåren på marken att han har försökt få stopp på bilen hela vägen men den bara tryckte på.

Han uppskattar att omkring 200 personer varit på plats på torget varav ett 10-tal direkt inpå olycksplatsen. Han kan inte säga något om skadebilden men beskriver situationen som chockartad för alla närvarande.

- Det är traumatiskt för många, folk går runt och gråter. Vi tänker på de drabbade och kan bara hoppas att det ska gå bra.

Kraftfull sportbil

Vad som har hänt vet ingen, föraren själv är chockad och har inte kunnat höras ordenligt. Något tekniskt fel är det dock sannolikt frågan om.

De Tomaso är en kraftfull italiensk sportbil, det finns omkring 200 exemplar i Sverige och de flesta är från 1970- och 1980-talet. Tekniska fel förekommer men Henrik Svensson har aldrig ens hört talas om något som liknar dagens olycka.

- Bilen är förhållandevis oskadd så det ska nog bli lätt att se vad som har gått fel. Jag hoppas det så att vi kan förebygga att det någonsin händer igen.

Polisen har ännu inte begärt hjälp från klubben med den tekniska undersökningen, men om en förfrågan kommer hjälper den till på alla tänkbara sätt.

- Nu gäller det bara att försöka se hur olyckan har gått till, kanske har någon filmat paraden eller så.

Bild - 1
Mest läst