Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

134289h1024.jpg
Fylledramat ägde rum på Oslos storflygplats Gardermoen. Arkivbild.

Flygstopp - full besättning i finkan

Besättningen var berusad när den kom för att flyga på lördagsmorgonen. I stället greps både piloter och flygvärdinnor och 109 passagerare fick vänta på att komma iväg.

Det rörde sig om kaptenen, styrmannen och två flygvärdinnor på ett plan som skulle lyfta från Oslos storflygplats Gardermoen. De arbetar för Air Baltic, inhyrt för att flyga Star Tours chartertur till Grekland.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Nu blir de i stället sittande i arresten i Lillestrøm över helgen i väntan på häktningsförhandlingar på måndag, skriver tidningen Verdens Gang (VG). Enligt VG var det hotellpersonal som tipsade polisen.

En femte besättningsmedlem ska ha klarat alkotestet.

Passageraren Erling Langeland berättar att ingen reagerade när besättningen kom gående inför flygningen. Men sedan började det talas om att någon drabbats av sjukdom.

-En polisbil körde fram. Besättningen sattes i den och kördes iväg, säger Langeland.

Avgången var dagens första från Gardermoen och destinationen var Chania på Kreta. Charterturisterna kom iväg under förmiddagen, med ny besättning.

Star Tour ingår i resekoncernen TUI, och är därmed Norges motsvarighet till Fritidsresor.

Besättningen misstänks ha överträtt två paragrafer i den norska luftfartslagen, om bruk av alkohol i tjänsten och bruk av alkohol sex timmar efter tjänstens slut.

Mest läst