Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
collagegym_1894503_1024 x 683 standard_2022716
Arkivbild.

Flera stölder på gymkedja i Göteborg

Efter att GP skrev om Erik, som blev bestulen på sina nycklar på Nordic Wellness i Olskroken uppdagades det att det var fler som drabbades under veckan som gått.

Erik, som GP skrev om i lördags, blev bestulen på sina lägenhetsnycklar under tiden han var och tränade på Nordic Wellness i Olskroken i onsdags. När han kom hem upptäckte han att någon gjort inbrott i hans lägenhet och stulit mängder av saker.

Efter att GP publicerat artikeln om Erik, dröjde det inte länge förrän ytterligare en person hörde av sig med en liknande berättelse.

I tisdags var Andreas, 23 år, på Nordic Wellness i Frölunda för att träna. Han hade varit på gymmet i ungefär 45 minuter och skulle göra sig redo för att åka till jobbet, när han upptäckte att låset på hans lås på skåpet var borta.

– Jag öppnade skåpet och såg genast att nycklarna och plånboken var borta, eftersom jag lagt sakerna i skorna rakt innanför dörren, säger Andreas.

Han gick till receptionen och berättade vad som hänt och receptionisten sa då att gymmet haft liknande problem med detta nyligen, och att de skulle kolla på kamerorna för att se om det var några bekanta ansikten.

Sedan kom nästa chock. Andreas upptäcker att tjuvarna tagit hans bilnycklar som låg i jackfickan.

– Jag sprang ut direkt, men som tur var stod bilen kvar. Och jag hade reservnyckeln i mina jobbyxor, så jag åkte hem fort som fan, säger han.

På vägen hem till lägenheten plockade Andreas upp sin bror som också var på väg till jobbet. När de kom fram till Andreas lägenhet, var dörren uppblåst.

– Direkt när man tittade in, såg jag att garderoberna stod öppna. De hade vänt upp och ner på i princip allting och öppnat varenda låda som fanns.

Andreas blev av med bland annat en laptop och högtalare, och av de stulna tillhörigheterna var majoriteten hemelektronik. Men han blev också bestulen på personliga saker, som parfym.

– Jag hade väl en jävla tur egentligen. En kontakt satt kvar i min dator, en sådan kontakt som man måste skruva loss. Den var halvt utskruvad, så de försökte ta datorn, men hade väl inte räknat att jag skulle komma hem så fort, tror Andreas.

Andreas ringde polisen redan i bilen på väg hem från gymmet, och ungefär tjugo minuter efter att han kommit till lägenheten var polisen där med en patrull. Under onsdagen var polisens tekniker i lägenheten för att samla bevis.

– De var här på onsdagen och gjorde en fullständig undersökning. Jag var inte här samtidigt, men farsan var med och han sa efteråt att de gått runt i över en timme och tagit fingeravtryck och fotat, säger Andreas.

– Första dagen var jag ett fullständigt vrak. Att sitta och vänta på låssmeden. Jag kunde ju inte lämna lägenheten, så jag fick ju sitta och titta på skiten i sex timmar innan de kunde komma och byta lås. Dagen efter sjukskrev jag mig från jobbet, jag kunde inte få mig själv att röra på mig. Så jävla tråkigt.

Ett par dagar efter händelsen, mår Andreas bättre men säger att det fortfarande finns en del irritationsmoment kvar när han inser att något mer är borta.

– Som att man behöver raka sig, så öppnar man skåpet och inser att rakapparaten är borta. Så då går det ju inte, säger han.

GP var i lördags i kontakt med Nordic Wellness regionschef Stefan Wikstrand, som då sa att det är ytterst sällan som skåp blir uppbrutna.

– Vi arbetar väldigt mycket med säkerhet och försöker skapa en familjär stämning på gymmen. Man måste vara medlem för att komma in och vi har både larm och övervakning, sa han till GP då.

Nordic Wellness har olika passersystem beroende på vilket av deras gym det rör sig om. På gymmet i Frölunda där Andreas tränade, behöver man inte registrera sig för att komma in i lokalerna.

– Det sitter en liten dosa på väggen där man ska logga in egentligen, men du kan gå rätt förbi om du vill.

Fotnot: Erik och Andreas heter egentligen något annat.

 

Mest läst