Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Flera Frölundaspelare aktuella för Tre Kronor

Frölundas enorma framgångar har inte bara tagit dem till toppen av SHL och final i CHL. Spelet har även gjort att flera spelare dragit ögonen till sig från landslaget. – Det var några Frölundakillar jag tittade på, säger förbundskapten Pär Mårts.

Frölunda hade inga bekymmer att städa av Davos i semifinalreturen i CHL. Medan Frölunda gjorde sitt på isen satt Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts på läktaren och följde händelserna.

– Först och främst var jag här för att titta på ishockey. Det är kul att se Davos, jag har sett dem i Schweiz tidigare. Det är inget dumt lag. Så jag tyckte det var lite spännande att se den här matchen för det blir en lite annan typ av ishockey än i SHL, säger Mårts och tillägger:

– Och att få se Dick i Sverige.

Men det var så klart inte bara Dick Axelsson som förbundskaptenen tittade på. Det Frölunda som toppar SHL och nu tagit sig till sin andra raka final i CHL kryllar av intressanta namn för Tre Kronor.

– Joel (Lundqvist) naturligtvis. Lasse (Johansson) har gjort det bra i målet. Johan Sundström var bra när han var med oss, Andreas Johnson tittade jag lite grann på, säger Mårts och fortsätter:

– (Henrik) Tömmernes finns med i faggorna lite grann.

Förbundskapten Pär Mårts gladdes inte bara åt att se landslagsaktuella spelare utan även åt att Frölunda på nytt når final. Något som är betydelsefullt för svensk ishockey.

– Det betyder väl mycket. Det är bra gjort. Det är många lag och det är inte så lätt som man tror att väva in detta i den övriga verksamheten och att få spelarna att tända på idén, säger Mårts.

– Sen såg man väl här att Frölunda hade 5-0 att gå på och ville undkomma utan att göra av med så mycket energi, men det är kul att de är i final.

– Vi får väl hoppas att Frölunda drar längsta strået i finalen.

Mest läst