Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Brand på Björkhöjdsgatan natten mot torsdag.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Flera bränder i Göteborg

Ett tiotal bränder utbröt på olika ställen i Göteborg under natten mot torsdag.

Sent på onsdag kväll började det brinna på en balkong på sjunde våningen på Mejramgatan i Lövgärdet. Ingen människa skadades, men branden spred sig in i lägenheten som blev helt förstörd. Röken spreds också i trapphuset.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

En timma senare, klockan 00.33 brann det i en husbil vid Timjansgatan i samma område. I Mölndal brann en parkerad motorcykel.

I Frölunda brann det på flera ställen under natten, i en papperskorg på Fyrktorget på Högsbohöjd, i två mindre containrar vid Sjupundsgatan och i papperskorgar och tidningsbuntar vid Willys på Opaltorget.

En stund senare, klockan 02.17 kom larm om brand i en byggnad precis bredvid ett daghem på Björkhöjdsgatan 20. Branden var fullt utbruten och räddningstjänsten har arbetat hela natten med släckning och vädring. Byggnaden är brand- och rökskadad men inte helt nedbrunnen, uppger räddningstjänsten.

Också på Hisingen brann det på flera ställen under natten. På Flygvädersgatan brann det i bildäck och både på Friskväderstorget och vid Godvädersgatan uppstod bränder i bilar. Också i Floda brann en bil utanför Icas parkering.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.