Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Flaggan i topp i Ockelbo

Vardagslunken i gästrikesamhället Ockelbo - prins Daniels hembygd - bröts plötsligt denna dag av ett enda stort firande.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Den blågula flaggan hissades i topp och på Café Trillin var det en strykande åtgång på prinsesstårtor och prinsessbakelser.

-Det är ju en fantastiskt trevlig händelse - även för oss som är inflyttade till Ockelbo, sade Olle och Etel Olsson som firade prinsessfödseln med kaffe och prinsessbakelser. -Vi kom hit till Ockelbo för 20 år sedan från Skanör i Skåne, och vi förstår bygdens stolthet, sade Olle Olsson.

Ockelbo kommun toppade sin hemsida med en gratulation till kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Det var en stor och historisk dag för kommunen när en son av folket och bygden blev svensk prins när han gifte sig med kronprinsessan. Men även den nya tronarvingens ankomst till världen uppmärksammades i den lilla kommunen nordväst om Gävle.

-Det var lite omtumlande när vi nåddes av beskedet. Det kunde inte ha skett på en bättre dag - en härlig morgonsol välkomnar en liten prinsessa till världen och även till Ockelbo. Vi vet att den här bygden betyder något extra för prins Daniel, men även för kronprinsessan, säger kommunalrådet Magnus Jonsson (S). -Vi i Ockelbo vill framföra våra varmaste och hjärtligaste gratulationer till föräldraparet, säger kommunalrådet, som noterade Ockelbo är en liten del av den historia som skrivs nu med den lilla tronarvingen som fötts i Stockholm och är bördig från Ockelbo. -Visst är det lite speciellt, konstaterade Magnus Jonsson.

Det lilla samhället Ockelbo lyftes fram från en undangömd plats i glesbygden till världens rampljus när det blev känt att en ung man från bygden skulle gifta sig med kronprinsessan Victoria och bli svensk prins.

-Det är en fantastisk resa vi har varit med om här i Ockelbo. Firandet i samband med bröllopet och deras första officiella tredagarsbesök här i Ockelbo är enormt fina minnen som vi alla bär med oss. Därför känns det extra roligt att ha kunnat samla ihop massor av fina bilder från dessa sammanhang till en minnesbok. Den boken blir kommunens gåva till den lilla prinsessan och hennes föräldrar, säger Monica Järnkvist, utvecklingschef i Ockelbo kommun.