Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1
Anders Svensson och Richard Brankell lyckades återigen kamma hem segern i multisporttävlingen Ten island race i Göteborgs norra skärgård.

Fjolårssegrarna upprepade bragden

Tio öar. 4,6 mil. Under lördagen avgjordes kraftprovet Ten Island Race i Göteborgs norra skärgård. – Jag var trött från start! säger vinnaren.

18 kilometer kajakpaddling, två kilometer simning och 26 kilometer löpning på det. Det var vad deltagarna i årets Ten Island Race fick genomföra under lördagen i Göteborgs norra skärgård.

Och precis som i fjol blev det samma par som var först in i mål – Anders Svensson och Richard Brankell från Kungälv och Mölnlycke.

– Jag har varit trött sedan starten, piggnade till först framåt slutet, säger Richard och skrattar efter att precis ha avklarat kraftprovet som tog drygt fem timmar.

För duon var målet att försvara fjolårets seger och loppet gick ungefär som de hade planerat och hoppats på.

– Jo, vi siktade på seger. Lite synd att det kom igång för Richard först den sista timman bara, säger Anders, som säger sig varit pigg från start.

– Men man är ju två så det gäller ju att hjälpas åt.

Nytt för i år var att ytterligare en distans lagts till, Ten island swimrun, en kortare distans med endast löpning och simning. Och det blev en stundtals tajt duell mellan

årets Öloppet-vinnare Oscar Olsson och Öckersösonen Alexander Koller där den sistnämnde till slut tog hem en solklar seger. Lika självklart var det dock inte för guldmedaljören själv.

– Va, vann jag? frågar han förvånat innan han hoppar ner i en av de varma bubbelpoolerna som står utställda vid målgången. De blodiga knäna vittnar om att det var ett tufft lopp.

– Ja, det var framför allt svårt att hitta, och då kommer jag ändå härifrån. Men det var bara att köra på, jag körde så mycket jag orkade och tog väl ut mig lite för mycket i början, säger 22-åringen som gjort en imponerande träningsresa de senaste åren.

– För tre år sedan vägde jag över 130 kilo, säger han och avslöjar vad som låg bakom gårdagens seger.

– Jag har simmat och simmat och sprungit och sprungit.

Först på damsidan blev Martina Ågren från Norrköping som nyligen fått upp ögonen för swimrun.

– Jag har kört ett lopp i swimrun tidigare i somras, där jag också vann, men jag innan dess har jag aldrig kombinerat att simma och springa förut, säger 22-åringen och berättar att den största utmaningen var den tuffa terrängen.

– Man fick hoppa mellan berg där det var jättelångt ner, det var läskigt. Och så var det mycket vågor på vattnet, men det är jag ganska van vid.

Ten Island Race arrangerades för första gången i fjol och lockade i år 67 lag. Överskottet av intäkterna till tävlingarna skänks i år till Ung Cancer.

Ps. Texten är uppdaterad. I en tidigare version stod det att tävlingen var 46 mil. 4,6 mil (46 kilometer) ska det naturligtvis vara.

Mest läst