Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Fjolårssegrarna lyckades inte försvara titeln

Herrsegrarna i årets upplaga av Öloppet är triatleterna Ted Ås, Mölndal, och Oscar Olsson, Alingsås. På damsidan lyckades inte fjolårssegrarna Maria Frånlund och Eva Fridman försvara titeln – föll sista etappen.

Mölndalstriatleten Ted Ås, 43, är flerfaldig svensk mästare i triatlon – och kan nu även titulera sig Öloppssegrare. Teamkollegan och Alingsåsaren Oscar Olsson, 30, har också en flerårig triatlonkarriär bakom sig. Nu har de båda visat att de är vassa även när cykeln plockas bort ur ekvationen. De står nämligen som segrare av årets upplaga av Sveriges största swimrun-tävling – Öloppet.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vi höll ett jämt tempo och helt enligt vår plan sparade vi krafter fram till Vrångö. Efter det var det bara att hålla uppe farten fram till målet, säger Ted Ås i ett pressmeddelande.

Någon drömtid under fyra timmar blev det dock inte i år heller, men det var inte långt borta. Vinnarna gick i mål på tiden 4.05.17, ett nytt banrekord med hela 22 minuter.

Herrloppet handlade hela tiden om tre lag: Segrarna Ås och Olsson, fjolårsvinnarna Björn Englund och Lars Ekman samt multisportarna Martin Flinta och Daniel Hanson. De tre lagen turades om att leda under loppets gång, men under den sista timmen kopplade triatleterna greppet.

Fjolårssegrarna Englund och Ekman gick i mål två minuter och 18 sekunder efter vinnarna medan tredjeplacerade teamet Flinta och Hanson gick i mål två minuter och 45 sekunder efter.

De tre topplagen var över en halvtimme snabbare än nästa team att gå i mål.

På damsidanlyckades inte fjolårssegrarna Maria Frånlund och Eva Fridman försvara titeln. De pressades hela loppet av teamet SvenskFisk, innehållande Sara Svensk och Amanda Fischer, och under den sista etappen fick förra årets mästare se sig passerade. SvenskFisk la in högsta växel på slutet och kunde gå i mål på tiden 5.23.25 – med drygt tre minuters marginal till Frånlund och Fridman.

I kategorin mixade lag heter segrarna Ulrika Eriksson och Jonas Udéhn. De gick i mål på tiden 4.35.50, med hela 23 minuter till godo till nästa team i mål i klassen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.