Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Film-apan Cheetahs död ifrågasätts

Nyheten om att schimpansen Cheetah, som sägs ha spelat i ett par "Tarzan"-filmer på 1930-talet, skulle ha vandrat vidare till de sälla jaktmarkerna kablades ut över världen på onsdagen.

Men på torsdagen började nyheten, eller snarare apans identitet, ifrågasättas. Exempelvis publicerar nyhetsbyrån AP, som var först med att rapportera om dödsfallet, en lång artikel om bluffmisstankarna. The Independent gör samma sak och citerar en primat-expert som ifrågasätter den döda apans extremt höga ålder om 80 år. Dessutom råder det delade meningar om vilken apa som egentligen gestaltade karaktären Cheetah i vilken film, och som grädde på moset hävdar den döda apans skötare att alla dokument som kunnat bekräfta dess identitet förstörts i en brand.

Men oavsett om den döda apan verkligen var den äkta filmstjärnan eller ej, flödade Cheetah-kommentarer av olika karaktär på nätet under onsdagen. Skådespelerskan Mia Farrow, vars mamma Maureen O'Sullivan spelade mot Johnny Weissmuller i flera "Tarzan"-filmer, skrev på Twitter: "Min mamma, Tarzans Jane, kallade apan Cheetah 'den där skitstöveln' och sade att han bet henne så fort han kom åt".

Mest läst