Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
collage

Fick nobben av Blåvitt – fortfarande aktuell

Amor Layouni provspelade för IFK Göteborg i vintras. Då blev det inget kontrakt men Mats Gren har inte släppt honom.– Vi kommer följa honom i superettan och sen se hur det ser ut till vintern, säger Gren i BBpodd.

Den 23-årige yttermittfältaren från Brage imponerade under provspelet med IFK Göteborg.

– En spännande spelare. Han har fart i sig, han har teknik och är ganska stor. Han ser spännande ut, sa assisterande tränaren Magnus Edlund till GP då.

Även Layouni själv tyckte att det gick bra under provspelet. Trots skillnaderna mellan division 1 och allsvenskan.

– Det har varit riktigt kul. Det har gått bra, tycker jag. Det är stor temposkillnad mellan division ett och ett topplag i allsvenskan, men jag tycker att jag hänger med, sa Layouni till GP.

I söndagens cuppremiär mot Degerfors ställdes Layouni mot just IFK Göteborg. Yttern var centimetrar ifrån att bli målskytt när han slog ett inlägg i ribban, i mötet som slutade 1-1. Den stora anledningen att det aldrig blev något kontrakt i IFK Göteborg var att Mats Gren inte ansåg att det fanns utrymme just då.

– Vi vet ju om hans kvalitéer och vi har varit intresserade av honom ett tag. Men det har inte riktigt blivit någon öppning på någon kant och då fanns det inte läge att hämta honom, säger Mats Gren i BBpodd.

Kontraket med Degerfors sträcker sig endast över 2016 och Layouni skulle därför bli en billig förstärkning om Blåvitt blir av med Sören Rieks eller Jakob Ankersen under sommaren eller efter säsongen.

– Det är klart att vi kommer att följa Layouni i superettan, hur det går för honom. Sen får vi se hur det ser ut hos oss till vintern, säger Gren.

Mest läst