Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Gunnar Hjalmarsson kikar på fönster på Hem och villa mässan i Göteborg.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Fest för hemmafixare

Kändissnickare, fågelholkar och badkar. I går började årets Hem och Villamässa, en salig blandning av allt som hör till hus och hem.

Inte bara hemmafixare utan även rutinerade tv-byggare hittade till årets Hem och Villamässa. Bland dragplåstren finns Kanal 5:s "Arga snickare", Anders Öfvergård och gänget från Bygglov.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Vi vill ha bredd. Från färg, via kändissnickare till julbord. Det finns något för alla, säger Maria Torén, projektledare för Hem och Villa.

Hem och Villamässan har anordnats sedan 1986, men intresset för renovering, heminredning och boende har definitivt ökat de senaste åren, menar Maria Torén. Hon har arbetat med mässor inom boende och inredning i tio år. Men de senaste fem åren har det hänt riktigt mycket, menar hon.

- När jag växte upp på 70-talet bytte man gardiner till påsk och till jul, det var det man gjorde. I dag finns det väl inte någon som skulle bo i ett hem som ser likadant ut varje år, säger hon.

Och det ökade intresset märks på besökarantalet, i år förväntar man sig mellan 25 och 30 000 besökare.

Mässan består av runt 350 utställare, från golv och kakelugnsföretag till brandsläckare och jacuzzis.

På sängavdelningen provligger Ingrid och Björn Sellstedt sängutbudet. De har precis renoverat köket och nu är det dags för ny säng.

- Det är ett bra tillfälle att kolla när det finns så många olika, säger Ingrid Sellstedt.

Hittills har de bara shoppat lite småsaker. Men kanske kommer de slå till på en säng senare i dag.

På mässan finns allt från renoveringssugna barnfamiljer till nyfikna pensionärer.

Även för den som känner att det räcker med ett lite mindre byggprojekt finns det något. I ett hörn av lokalen kan man lägga en halvtimme på att snickra sin egen fågelholk.

Det gjorde Anitha Andersson.

- Det går alldeles utmärkt. Jag hoppas jag får hyresgäster, holken ska sitta i min koloniträdgård ute i Säve, säger hon.

Vissa besökare har mer omfattande projekt i sikte. Magnus Håkansson har kommit till mässan tillsammans med dottern Ylva, 15 månader. Han står bland en uppsjö av olika badkar.

- Jag är här för att få inspiration och så mycket gratis hjälp som möjligt. Jag har fått ett bra tips om vad man ska tänka på med badkar, jag är här för att för att få information och överblick. Det gäller att vara med och veta vad man vill innan hantverkarna gör som de vill, säger Magnus Håkansson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.