Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
241252h1024.jpg
Nanne Grönvall medverkar i finalens supermedley med "Håll om mig". Arkivbild.

Femton stjärnor gör supershow på Melodifestivalen

Det har varit 15 år av deltävlingar, schlagerskandaler och hitlåtar. När Melodifestivalen firar jubileum står 15 schlagerstjärnor på scenen för ett spektakulärt finalmedley i Friends arena.

Läs också: Tipparna tror på Frans inför finalen

Nanne Grönvall, Timoteij och Brandsta City Släckers. Listan fortsätter, med ytterligare tolv grupper och artister som satt sitt avtryck i den moderna Melodifestivalens 15-åriga historia.

-Vi vill avsluta jubileet med ett ultimat medley. Det är tittarna som gör Melodifestivalen till vad den är och vi vill ge tittarna en present som är en hyllning till alla hits som kommit från Melodifestivalen, säger Edward af Sillén, som skriver manus till och regisserar årets festival.

Fokus på hitlåtar

Tonvikten ligger just på hitlåtar och SVT har inte brytt sig om att se till att vart och ett av de 15 senaste åren är representerat. Målet är att förvandla Friends arena till en fest för schlagerfantaster.

-Det här ska liksom bara växa och växa. Jag vill se hela Friends stå upp och sjunga med i låtarna som kommer från det här programmet, säger Edward af Sillén.

After Dark tillbaka

Bland de låtar som framförs på lördag finns BWO:s "Lay your love on me", "Vem är det du vill ha" med Kikki och Bettan (men inte Lotta) och Caroline af Ugglas hit "Snälla snälla".

After Dark tävlade i år men kom sist i sin deltävling. Nu får de en sorts revansch när Christer Lindarw tar plats bland jubileumsartisterna med "La dolce vita".

-"La dolce vita" symboliserar verkligen Melodifestivalen på så många sätt. Det ultimata lyckopillret. Så när de inte gick till final fick vi möjligheten att ta med dem, säger Edward af Sillén.

Även Charlotte Perrelli och Sarah Dawn Finer medverkar i showen. De två stjärnorna har setts på scenen under årets schlagerturné, dock ej med tävlande bidrag.

241252h1024_1.jpg
Brandsta City Släckers gjorde succé i Melodifestivalen med "Kom och ta mig". I finalen får schlagerpubliken uppleva brandmännen på nytt. Arkivbild. Timoteij kommer att medverka i supermedleyt med sin schlagerhit "Kom". Arkivbild. "Vi är väldigt glada över att så många artister vill vara med", säger Edward af Sillén. Arkivbild.
241252h1024_2.jpg
241252h1024_3.jpg

BWO: "Lay your love on me"

Andreas Johnson: "Sing for me"

DJ Mendez: "Adrenaline"

Timoteij: "Kom"

Magnus Carlsson: "Live forever"

Charlotte Perrelli: "Hero"

Anton Ewald: "Beggin'"

Linus Svenning: "Bröder"

Kikki och Bettan (inte Lotta): "Vem é dé du vill ha"

Brandsta City Släckers: "Kom och ta mig"

Nanne Grönvall: "Håll om Mig"

Mariette: "Don't stop believing"

Caroline af Ugglas: "Snälla snälla"

Sarah Dawn Finer: "Moving on"

After Dark: "La dolce vita"

Mest läst