Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Familjetragedi bakom Hisingsmord?

Bakom mordet i Biskopsgården döljer sig av allt att döma en familjetragedi.

Sonen, som tidigare misshandlat båda sina föräldrar, ringde polisen och berättade att han dödat modern.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Den 33-årige mannen har levt omväxlande hos antingen mamman eller pappan. Så sent som i maj åtalades han för att ha slagit den medelålders kvinnan.

- Han slog mig 10-20 gånger med knuten näve alldeles fruktansvärt på huvudet, axlarna och i nacken. Jag blev blodig och svart. Jag sprang ut ur lägenheten. Jag åkte till sjukhus och har fortfarande ont. Några dagar senare hotade han att slakta mig. Han säger att jag inte är hans mamma, sade den 55-åriga kvinnan under rättegången.

Domstolen menade dock att ord stod mot ord och friade 33-åringen. Han fälldes i stället för att ha snattat ett kamben för 39 kronor ur köttdisken på Coop Forum, Backaplan.

Djupt narkotika- och alkoholmissbruk

I juli 2010 beslutade förvaltningsrätten om tvångsvård enligt Lagen om vård av missbrukare, LVM, gällande den nu misstänkte mördaren. Han ansågs ha havererat i ett djupt narkotika- och alkoholmissbruk.

Själv uppgav mannen i förhandlingen "att han inte alls utsatte sin hälsa för fara, att marijuanan bara hjälpte honom att må bra och att det inte fanns någon risk att han skulle förstöra sitt liv eller skada någon annan".

De sociala myndigheterna – som följt mannen på nära håll under flera år – har hävdat att 33-åringen befunnit sig i mycket dålig psykisk form, att han saknat insikt om allvaret i sin situation och att han ådragit sig kroniska vanföreställningar.

33-åringen begärd häktad

När dådet mer exakt inträffade är mer oklart. Enligt polisen kan kvinnan ha legat i skogspartiet vid Svarte Mosse på Hisingen under en tid.

33-åringen är skriven på en adress i centrala stan, där hans far numera bor. Han begärdes i går eftermiddag häktad, anklagad för mord. Ett besked som mannen mottog på Sahlgrenska.

- Vi har inte kunnat förhöra honom i någon större omfattning. Han är inte riktigt kontaktbar för tillfället, konstaterar kammaråklagare Christoffer Ohlson.

Modern har inte varit synlig i sitt bostadsområde under de tre-fyra senaste dygnen. Kroppen av en kvinna, som ännu inte är definitivt identifierad, påträffades 600-700 meter från Klarvädersgatan, där den 55-åriga kvinnan är skriven.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.