Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Familjen Addams | Lorensbergsteatern, lördag

Det är en fartfylld föreställning med mycket gott humör som säkert kommer att roa många.

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

Musikal

Musikal

Familjen Addams

Lorensbergsteatern, lördag

Publik: Fullsatt

Bäst: Tangonumret med Morticia och Gomez får salongen att lyfta

Sämst: Lite buskis som smugit sig in i första akten

Skräckfamiljen Addams har figurerat i såväl tv-serie som långfilmer, men började som tecknad serie i tidskriften The New Yorker för 75 år sedan. Och visst ser rollfigurerna i musikalen Familjen Addams lite ut som seriefigurer. Scenografin är i alla fall helt klart inspirerad av detta, och är som tvådimensionella teckningar.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Musikalen The Addams family hade premiär på Broadway 2010, förra året spelades den svenska versionen på Östgötateatern. Även där gjordes rollen som Morticia av Petra Nielsen. För övrigt är rollistan en annan i Göteborg. Och sällan har man väl skådespelare och roller passat bättre ihop. Gomez Addams är som skräddarsydd för Claes Malmberg som har en fenomenal timing i allt han företar sig på scenen, Petra Nielsen är perfekt som fru Addams i snäv svart klänning och spretande fingrar, för att inte tala om Lasse Kronér som den snälle och kärlekslängtande Onkel Fester, eller Stefan Ljungqvist som den spöklike betjänten Lurch. Snacka om typecasting.

Musikalen berättar en ny historia om familjen Addams. Dottern Wednesday har blivit tonåring och förälskat sig i en kille från en helt vanlig familj. (Hu!). Att mötet mellan de två familjerna ska föra med sig en del förvecklingar är inte så svårt att räkna ut. inte heller slutet blir någon överraskning, kärleken segrar förstås. Behållningen av denna föreställning är i stället de rappa replikerna, de komiska vändningarna och de överlag starka sånginsatserna. Samt ett fantastiskt tangonummer och lite annat smått och gott som en frivolt mitt i en duett!

Publiken har roligt i familjen Addams sällskap, det svarta är inte särskilt läskigt alls. Mörkast blir nog humorn när Morticia uppträder med lie-balet och sjunger om hur skönt det är att döden väntar.

Det är en fartfylld föreställning med mycket gott humör som säkert kommer att roa många.

Och jo då, lite fingerknäppande blir det allt i början av andra akten, annars får man inte höra så mycket av den karaktäristiska signaturmelodin från 60-talet.

Mest läst