Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB160220ZZ016
Kristian Vesalainen.

Första SM-guldet till Frölunda

Frölunda bärgade det första SM-guldet för säsongen när J18-laget slog Leksand i SM-finalen på Påskaftonen.– Det är helt sjukt! jublar matchhjälten Albin Sethsson.

A-laget är mitt upp i slutspel. J18-lagets säsong är dock slut. Och den avslutades på bästa tänkbara sätt. 1-0-seger mot Leksand i SM-finalen och guld till Göteborgslaget.

– Det var en stenhård fajt, men vi tummade inte på något. Vi följde vår "game-plan" och nu står vi här. Det är helt underbart, säger en jublande glad Albin Sethsson som stod för det enda målet i matchen.

Sethsson handplockades från Mariestad av Frölunda 2014 och gjort ett gediget jobb tillsammans med de andra i laget.

– Vi är verkligen ett lag som har jobbat för varandra hela säsongen. Gör man det och har en sådan enorm individuell skicklighet som vi har i vårt lag bär det långt, säger han.

Vad har du för personlig målsättning?

– Nu är säsongen slut och man får smälta det här i ett par veckor. Sedan när det har lugnat ner sig får man sätta upp nya målsättningar. Men det är inget jag tänker på en dag som den här.

Hur ska ni fira?

– Jag vet inte riktigt vad som är planerat. Det blir nog ett jävla drag i bussen hem nu i vilket fall som helst, säger Sethsson.

Med i J18-laget fanns också Kristian Vesalainen som spelat en hel del med a-laget under den gångna säsongen. Det återstår att se om han får fira ett nytt SM-guld på Götaplatsen senare i vår.

Mest läst